Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strålande Jubileumskonsert i Nätra

/
  • Från vänster Per-Åke Stockberg, Tommy Thelin, konferencier Margareta Hedberg, Ronnie Sahlén och Stina Joza

Sommarens sista arrangemang på Nätra Hembygdsgård samlade ca 120 besökare som i den härliga eftermiddagssolen fick njuta av en Jubileumskonsert av högsta klass. “Fantastiskt bra”, “Suveränt” och “Lysande” var några av alla de positiva kommentarerna som kunde höras från publiken både under pausen och efter föreställningen.

Annons

Den mångkunnige musikern Per-Åke Stockberg från Kramfors, tillsammans med de mer lokala artisterna Ronnie Sahlén, Stina Joza och Tommy Thelin, bjöd på en underhållande musikalisk resa genom de 100 år som förflutit från dess Hembygdsrörelsen bildades 1916 och fram till idag. Det blev en fin blandning av musik från finstämd inledning med Tommy Thelins “Omkring tiggarn från Loussa”, som Dan Andersson skrev för 100 år sedan, till gemensam avslutning med århundradets danslåt “Leende guldbruna ögon”, där publiken också sjöng med av hjärtats lust.

Däremellan kunde Per-Åke Stockbergs saxofon avnjutas i såväl “In the mood” som andra sköna svängiga låtar, Ronnie Sahléns höras i såväl härliga rock'n'roll låtar som ljuvliga 30-talsvalser och dansbandsklassiker, Stina Jozas vackra stämma lyssnas till i ett trevligt Siw Malmqvist-potpurri och en fantastisk fin version av Whitney Houstons “I will always love you”, liksom dagens programmakare Tommy Thelin i bland annat härlig kuplettsång och ett par 50- och 60-talsklassiker.

Stämningen var på topp både på scenen och i publiken och kanske kom den största stämningshöjaren just före paus, när herrarna på scenen bjöd på Owe Thörnqvists klassiker “Dagny”, samtidigt som Stina som föreställningens egen “Dagny” bjöd publiken på kaffe och bröd och de sjöng med i refrängen för full hals. Allt sammanhållet av Margareta Hedberg i fin konferencierdebut, där programpresentationen varvades med korta inslag om vad som tilldragit sig i världen, i Sverige och i den lokala hembygdsrörelsen under de senaste 100 åren. Det hela sammanfogat till en tidsresa i musikens tecken, som de som kommit till Nätra hembygdsgård denna afton inte lär glömma i första taget.

Guldkusten

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons