Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stöldhärvan på väg att kunna nystas upp

ÖRNSKÖLDSVIK. Den man som via sin kvinna hade tillgång till huset i Flyggsjö där Örnsköldsvikspolisen i december påträffade en rekordstor tjuvgömma, är polisens huvudmisstänkte till de 20-tal inbrott som nu bundit stöldgodset. Men polisen utesluter inte att mannen haft medhjälpare vid stölderna.

Annons

Polisen har i dagsläget återbördat stöldgods till ett 20-tal villa- och sommarstugeägare i norra Västernorrland och södra Västerbotten. Möbler, verktyg, tavlor och antika föremål som härrör från inbrott som begåtts under ett par års tid.

VIKTIG SAK
Det har varit en viktig sak för oss att få ordning på de här inbrotten. Även om den här mannen varit intressant för oss hela tiden, så är det ändå viktigast att först och främst identifiera stöldgodset, säger kriminalinspektör Lennart Selling.
Mellan 15 och 20 husägare som utsatts för inbrotten har fått tillbaka delar av det de bestulits på.
Det är väl inte så stort stöldvärde i det här, men det finns
naturligtvis ett affektionsvärde, ett känslomässigt värde i de här sakerna. En del antika saker, en del arvegods, säger Lennart Selling.

SÅLTS VIDARE
Eftersom de som återfått saker som de bestulits på fortfarande saknar en del, misstänker polisen att delar av stöldgodset redan sålts vidare.
Det är ett rimligt antagande eftersom vi har målsägare som bara hittat ett par saker, men saknar annat som stulits från dem. Saker som kan finnas på annat håll, men det ligger nära till hands att de sålts vidare, säger Lennart Selling.
Polisen ska kalla den huvudmisstänkte mannen till förhör. En man som via sin kvinna haft tillgång till huset där mellan 3 000 och 4 000 stulna saker till ett sammanlagt värde av cirka 300 000 kronor återfanns.
Just det faktum att han har vistats på fastigheten och disponerat den, gör att han måste höras. Vi har också vittnesuppgifter att gå på, säger Lennart Selling.
Polisens misstanke om att ytterligare personer ligger bakom stölderna, kvarstår. Medbrottslingar till den man som nu ska förhöras.

BODIL RESARE

Mer läsning

Annons