Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spännande avslutningsfirande utan alkohol: "Riktigt nice"

Eldslukning, sumobrottning, disco och mycket mer. Utsparken bjöd på ett annorlunda skolavslutningsfirande helt utan alkohol. – Det är riktigt nice här, säger Benjamin Olsson som slutat sjunde klass.

Annons

Benjamin Olsson tyker att utsparken är ett bra sätt att fira skolavslutningen på. Eldslukning var bara en av flera spännande saker som gick att prova.

När skolavslutningar och studenten står på schemat är det lätt att alkoholen går hand i hand med firandet. För den som ville fira utan alkohol under fredagen kan Utsparken på Sliperiet ha varit ett bra alternativ.

– Vi vill erbjuda ett alternativ med en avslutning utan alkohol och droger. Alla från högstadiet till gymnasiet är välkomna, säger friluftskonsulenten Örjan Forsberg som är med och arrangerar Utsparken.

Örjan Forsberg håller ett vakande öga på Ronja Lundin när hon kör segway.

I sex timmar bjöds det på ett kostnadsfritt firande med allt från eldslukning och segway till sumobrottning och självklart disco. Arrangemanget stod bland annat Örnsköldsviks kommun, IOGT, UNF och Skolkyrkan för.

För den som vågade gick det att prova att gå på krossat glas.

Benjamin Olsson från Svedjeholmen, som nyligen gått ut sjunde klass, provade bland annat på eldslukning och att gå på krossat glas.

– Det är riktigt nice här, det är kul och det finns massor att göra. Det är inte så att man sitter här och har tråkigt, säger han.

Baran Yakta och Sadegh Bankhanoom instrueras i jonglering av Patrik Johansson.

Att det är en alkoholfri fest tycker Benjamin är bra.

– Jag har kompisar som dricker, själv gör jag det inte. Man kan ha mycket roligt utan alkohol, säger han.

Denjela Vladi och Emelie Vallin provade att brottas med sumodräkter.

Mer läsning

Annons