Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarfesten Örnsköldsvik: fredag

Trots regn, blåst och uppehåll om vartannat var stämningen god under fredagens fest. Nordman han gillade vädret och publiken den gillade Nordman.

Annons

Stina Joza spelade både eget material och covers av bland annat Lady Gagy och Alanis Morissette.

När portarna slog upp vid åtta pumpade eurodiscon och baren stod tom i väntan på folk. På lite senare tid än utsatt intog sedan Övikstjejen Stina Joza scenen och inledde helgens Sommarfest med den egna låten "Start a new".

Trots den tidiga kvällens knapphändiga publik gav hon allt när hon sjöng såväl eget material som covers. Lagom till hennes avskalade och finstämda tolkning av Lady Gagas "Born this way" kom regnet.

Trots regn och blåst var stämningen på topp under skyddet av tältet.

Fint folk kommer sent. Så efter ännu lite pumpade eurodisco, vid tio-tiden när Midnight Express kom upp och scenen och drog igång sina covers, höjdes stämningen från lite sovande till glad och ösig. Medelåldern sänktes. Baren, borden och kön utanför fylldes med människor och på bara några ackord fylldes även det tomma utrymmet framför scenen med dansande människor som på inrådan av bandet lyfte händerna i luften i takt till just den covern av Petra Marklund.

Enligt Midnight Express var kvällens publik den bästa någonsin. I alla fall utanför Timrå.

Fredrik Hillerbrand, Natali Norenius och Sanna Norenius kom för att roa sig denna fredagkväll. De hoppas alla på att få höra Nordmans låt Vandraren.

Det slutade regna lagom till att Nordman började spela. Och när Nordmans band la sina första ackord blev det tydligt att många i publiken väntat på just detta. Folket pressade sig längre fram och dansen spred sig ytterligare lite längre in i det stora, nu fulla tältet.

Nordman berättar att han nog är ensam om att verkligen gilla det här vädret och drar sedan av klassikern "Ännu glöder solen" som går hem hos publiken. Den tycks också släta över Nordmans mellanprat då han berättar att han inte hejar på MODO, till följd av en buande kör. Men han konstaterar också att han faktiskt inte hejar på någonting.

Sommarfesten i Örnsköldsvik är igång för i år.

Mer läsning

Annons