Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå i företagstoppen - Örnsköldsvik sämst i länet

/
  • Sollefteå är åtta i riket och bäst i länet enligt SKL:s färska undersökning. Örnsköldsvik är däremot sämst.

Sollefteå är Ångermanlands bästa kommun sett till företagsklimatet. Det visar Sveriges kommuner och landstings undersökning "Insikt".

Annons

Sveriges Kommuner och Landsting redovisar i dag resultatet av undersökningen ,”Insikt”. Den visar hur företagare i kommunerna i Sverige uppfattar service och myndighetsutövning.

Bäst i hela länet är Sollefteå, som placerar sig på plats åtta, till skillnad från förra gången då Sollefteå var betydligt sämre.

Här är listan över de högst rakande företagskommunerna i Västernorrland:
8. Sollefteå, (76)
37. Sundsvall, (71)
56. Ånge, (70)
60. Härnösand (60) 69
97. Kramfors, (67)
120. Örnsköldsvik (66)

Siffran inom parentes anger NKI-resultat. NKI: Nöjd kundindex.

Här är topp tio i landet:
1. Ovanåker (81)
2. Sunne (79)
3. Filipstad (78)
4. Trosa (77)
5. Laxå (77)
6. Upplands-Bro (76)
7. Nykvarn (76)
8. Sollefteå (76)
9. Götene (76)
10. Åmål (76)

När det gäller Örnsköldsviks kommun har de också jämfört med förra undersökningen 2011, förbättrat sitt resultat något. Rapporten visar också på vilka områden som bör vara prioriterade i förbättringsarbete.

– Det här är en väldigt bra undersökning för här får vi respons från företagare som faktiskt varit i kontakt med oss. Jag ser därför ett stort värde i den här typen av undersökningar och det är viktigt att vi tar till oss de förbättringsåtgärder som undersökningen pekar på, säger Carina Edblad, förvaltningschef Samhällsbyggnadsförvaltningen i ett pressmeddelande.

FAKTA
Undersökningen bygger på en enkät som besvarats av fler än 32 000 företagare som haft ärenden hos sin kommun under 2012 inom områdena brandtillsyn, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd och serveringstillstånd. Totalt 189 kommuner och åtta förbund/gemensamma förvaltningar deltar i undersökningen.

I år är det nationella medelvärdet 67 av 100, vilket innebär att kommunerna överlag får betyget klart godkänt. I senaste undersökningen för två år sedan var medelvärdet 66 av 100. Det totala betyget för kommunernas bemötande har ökat från 69 till 73.

Allehanda.se återkommer med fler uppgifter.

Mer läsning

Annons