Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solen sken över Bredbyn

BREDBYN. Shortsen och solbrillorna på. En bättre helg för marknad kunde nog inte Bredbyborna ha valt.De som inte låg hemma och solade i lördags passade nog på att besöka Bredbydagarna om de befann sig i närheten.

Annons

Doften av munkar hade spridit sig i Bredbyns centrum och alla de klassiska marknadsstånden stod uppradade. Väskor, godis och prydnadssaker.
En som dock inte hörde till de traditionella marknadsförsäljarna var Elsa Olofsson från Kubbe. I hennes tält låg en mängd BH:ar och trosor i olika modeller utspridda på väskor och upphängda i tältväggen.
Jag kan aldrig sälja någonting här, berättade hon och syftade på den uppenbara bristen av provhytter. Jag är här för att försöka skapa intresse och få in bokningar.
Elsa ägnar sig åt att visa och sälja underkläder hemma hos folk på samma sätt som tupperware-försäljning brukar gå till.

DANSUPPVISNING PÅ GATAN
En bit i från hennes tält höll ett gäng tjejer från Örnsköldsviks Gymnastik Klubb, ÖGK, en dansuppvisning mitt i den avspärrade gatan. I färgglada paljettoppar underhöll en av grupperna som bestod av flickor i åldrarna 12-14 år till taktfasta poplåtar.
Även ÖGK:s miniorer fanns representerade i form av Ida Carlsson, Jennifer Pettersson och Hannie Brithén, som rev ned applåder efter dansnumret som de övat på sedan en månad tillbaka.
Den som själv ville ägna sig åt rytmik och tvära kast kunde sätta sig på den mekaniska tjuren som också fanns på plats. En av de modiga var femårige Marcus Byström som trots protester ifrån mamma hoppade upp på järnhästen. Marcus höll sig kvar ända till slutet men ropade stopp just som han var på väg att glida ned.

POLISEN PÅ PLATS
I utkanten av marknaden fanns polisen. Men denna gång inte för att hålla ordning utan för att upplysa.
Vi visar upp oss för allmänheten och berätta vad man ska tänka på för att slippa inbrott i sin bil, berättade Veronica Nilsson från Örnsköldsviks polisen.
Det som är kul är att det är många små barn som vill komma fram och prata. I vanliga fall är de kanske blyga eller rädda för polisen, fortsatte hon.


SARA LUNDVALL

Mer läsning

Annons