Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sol skidor och grillkorv

ÖRNSKÖLDSVIK. Nätra fjällskog, Åsbacken, Bobergsstugan, Rutberget och backen i Solberg, var under söndagen fyllda av skidåkande norrlänningar.
Himlen var blå och gratiskorven gick åt som smör i solsken.

Annons

I går var det dags för årets upplaga av Örnsköldsvik på skidor. På en mängd ställen i Örnsköldsvik med omnejd var skidstugor och grillplatser fyllda av vinterhurtiga skidåkare.
Även vädret var på sitt bästa humör. Solen sken från en nästan klarblå himmel över de korvätande och saftdrickande utflyktarna.
Idrottsföreningarna hade bullat upp med brasved och fikaservering för att uppmuntra Örnsköldsviksborna till ytterligare utomhusaktiviteter, som tipsslingor och pulkåkning.
Men det var inte skidtvång överallt. Till Vitsjöstugan till exempel, kunde man ta bilen nästan ända fram. Där fanns också nästan hela Svedjeholmens hockeypojklag på plats och åkte snowracer så att det stod härliga till mellan korvpauserna.
För varje åk sporrade de orädda ynglingarna varandra till ytterligare stordåd i det hembyggda hoppet.
Till Nätra fjällskog kommer bara det riktigt hurtiga folket, de som tagit sig dit på skidor från någon av startplatserna ett par kilometer längre bort. Men det tycktes inte ha avskräckt särskilt många. De besökare som skidat uppför berget, fick som belöning njuta av fikat och den fantastiska utsikten över de norrländska skogsvidderna.
ÅSA SJÖBERG

REDAKTIONEN

Mer läsning

Annons