Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snön var i fokus på vinterfestivalen

Trots de pågående OS-tävlingarna på tv var det många som letat sig till Varvsberget och Åsbacken för att själva ägna sig åt vinteraktiviteter under lördagen.
På vinterfestivalen kunde man göra allt från att testa backhoppning, snöskor och slalom till att åka en tur med snövessla.

Annons

Vinterfestivalen är ett samarbete mellan FV alpina och FV backe. Och enligt Rickard Fröier, ordförande i Friska Viljor, är ett av målen med festivalen att locka en annan generation till berget.

– Syftet är att skapa ett större intresse för allt som har med snö att göra, säger han.

Det finns planer på att utvidga konceptet ytterligare i framtiden.

– Det är vår vision att utöka – berget är stort. Vi har diskuterat allt från snöbollskrig till isskulpturer, säger Rickard Fröier.

Det var flera modiga som letat sig till Varvsberget för att prova på backhoppning. Det gick snabbt i backen, men enligt Rickard Fröier är det en fördom att det skulle vara farligt.

– Det är absolut ingen fara, om man faller går man bara upp på en gång och fortsätter.

En av de som hoppade för första gången var Mintasnot Fantaye.

– Jag har inte testat det här förut, men jag såg i tidningen att det var gratis att prova, säger han.

Natalie Sjöberg valde att prova på en massa olika aktiviteter vid Åsbacken under dagen. Hon hade hunnit med bland annat en tur med snövessla och en promenad med snöskor i skogen. Hon tog sig också en cykeltur på en så kallad fatbike med stora däck anpassade för att bättre ta sig fram i snö och lera.

– Det var lite halt och cykeln var lite stor, men det gick bra, säger hon.

Mer läsning

Annons