Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart inflyttning i Matrosen – 25 anmälningar första dagen

För ett år sedan sattes spaden i marken. På måndagen öppnade anmälningarna för lägenheter i Övikshems nya bygge vid hamnen.

Annons

Hyresfastigheten Matrosen ska vara klar för inflyttning i början av nästa år.

Under ett drygt decennium har Peab byggt totalt sex bostadsrättsfastigheter vid inre hamnen. Ursprungsplanen var att det även skulle bli hyresrätter på området, men projektet lades på is när det inte kunde förenas med lagen om offentlig upphandling.

Men förra sommaren var det dags för omtag. Då köpte Övikshem tomten Örnsköldsvik 9:2 av Peab för nio miljoner kronor. Nu står åttavåningshuset Matrosen, med 29 lägenheter i varierande storlekar, snart klart.

På måndagen öppnade Övikshem för anmälningar till lägenheterna och på eftermiddagen hade 25 personer visat intresse.

– För att göra intresseanmälan krävs att man står i vår bostadskö, precis som för andra lägenheter, säger Gunilla Westman, kundtjänstansvarig på Övikshem.

– Varje person kan anmäla sig för fem lägenheter, vi skickar sedan ut erbjudande till de åtta intressenter med flest poäng för varje lägenhet.

Intresseanmälningarna kan göras fram till den 23 augusti.

– Normalt sett har vi en veckas anmälningstid, men eftersom det är nyproduktion och semestertider kommer det vara tre veckor, säger Gunilla Westman.

För ett år sedan tog Anna-Karin Eriksson, då vd för Övikshem, det första spadtaget för Matrosen tillsammans med Lars Österlund, då arbetschef på Peab och nu tillträdande vd för Övikshem.

Hela byggprojektet har beräknats kosta 66 miljoner kronor och hyran kommer i snitt att ligga på 1 600-1 700 kronor per kvadratmeter och år. Det ger en månadshyra från drygt 8 000 kronor för den minsta lägenheten till drygt 12 600 kronor för den största.

Den 1 februari 2017 kommer lägenheterna att vara klara för inflyttning.

Mer läsning

Annons