Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smakstart på lovet

GVALSJÖN. I dag börjar sportlovet för kommunens skolungdomar och för Adam Sundqvist från Köpmanholmen blev det en smakstart på lovet redan i lördags.
Han fick hela fem rödingar vid fiskepremiären på Gvalsjön och var mäkta stolt.

Annons

Pappa har inte fått en enda en och inte farfar och farmor heller, bara jag, säger åttaårige Adam och skiner som en sol.
Ja, nu får man väl skämmas lite, mumlar Adams pappa lite skämtsamt.
Drygt 200 fiskare prövade lyckan under lördagens premiär i Gvalsjön.
177 kort såldes på sjön vilket är nytt rekord under en premiärdag för Nedre Nätraälvens Fiskevårdsområdesförening som äger fiskerättigheterna i sjön.
Fisken var dock inte på sitt allra huggvilligaste humör denna premiärdag. Trots att fiskevårdsföreningen planterade ut runt 600 kilo öring och röding i höstas var det ovanligt många som blev utan fisk.
Nu är det ju inte enbart jakten på firrarna som är det viktiga. En dag på isen innebär ju så mycket mera. Frisk luft, korvgrillning, termosar med kaffe eller choklad och att träffa nya människor innebar att trivselfaktorn låg på topp.
När dessutom vädret var strålande och grabbarna i arrangerande fiskeföreningen servade med eldstad och nygräddade kolbullar fanns det naturligtvis ingen som klagade.
Under de första timmarna blev det mest småabborrar och någon röding här och där. Men när Kjell Arnlund, från Svedjeholmen drog upp en öring på dryga kilot började det hända saker. Rödingen vaknade till liv och uppskattningsvis drogs det upp ett 100-tal under de följande timmarna.
Dagens största bärgade Anders Sellgren från Västerhus. En röding på två kilo och sju hekto! Eller som en imponerad herre uttryckte det:
Hörrde, dä va en hörrvel!
Något som den lycklige fiskaren höll med om.
Den största jag fått tidigare var åtta hekto så det här var en ordentlig ökning.
Nytt personligt rekord med nära två kilo alltså.

BIRGER BYSTRÖM

Mer läsning

Annons