Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slog och knuffade sin fru

/

Vid två tillfällen misshandlade mannen sin fru genom att knuffa och slå henne med knytnävarna.
Nu döms han av Ångermanlands tingsrätt till skyddstillsyn och samhällstjänst.

Annons

Den senaste misshandeln ägde rum i september i år. Då ska mannen, som är i 40-årsåldern, ha misshandlat sin hustru i deras gemensamma hem genom att slå henne med knytnävarna på armarna och i ansiktet.

Mannen har även stått åtalad för att vid samma tidpunkt ha misshandlat sin son genom att ta ett grepp runt hans hals med smärta och andnöd som följd.

Vid det tillfället var mannen redan åtalad för två fall av misshandel mot sin hustru, varav ett ska ha inträffat i december 2012, och ett i april i år. Han hade på frivillig basis påbörjat en samtalsserie för att motverka våld inom relationen.

I april i år misshandlade mannen kvinnan genom att slå henne med knytnävarna och knuffa omkull henne. Kvinnan ådrog sig svullnader och underhudsblödningar på olika ställen i ansiktet, underhudsblödningar och rodnader på axlarna, höger underarm och vänster överarm samt skrubbsår på höger ben.

Mannen döms för två fall av misshandel: de som ägde rum i april och september i år. Åtalen för misshandeln i december och den mot sonen, ogillas av tingsrätten. Mannen erkänner endast misshandeln i april i år.

40-åringen döms till skyddstillsyn och samhällstjänst med särskild behandlingsplan som går ut på han deltar i ett program för att få bukt med sin alkoholproblematik och sina våldsproblem.

Han ska även betala 29 510 kronor i skadestånd till sin fru.

Mer läsning

Annons