Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skräckfärd kunde ha slutat i tragedi

ÖRNSKÖLDSVIK. Första dagen på jobbet blev förmodligen hans sista.
När polisen grep den 36-årige lastbilsföraren under tumultartade former hade han hunnit med en skräckresa runt i Örnsköldsvik som kunde ha slutat i en tragedi. Färden gick över refuger och på fel sida av vägen och vid ett tillfälle var han millimetrar från att köra över en kvinna.

Annons

Han har även tidigare arbetat som lastbilschaufför. Och i går började han enligt uppgift hos en ny arbetsgivare. Men så många timmar varade förmodligen inte anställningen.

FICK TAG PÅ STOPPKNAPPEN
I går förmiddag åkte han från Torsböle in till centrum. I bilen fanns också en passagerare. Färden gick ibland på fel sida av vägen, över farthinder och refuger. Vid avsmalningen intill Parkskolan, där det inte finns plats för mer än ett fordon, körde han rakt över konerna som begränsar gatans bredd. Och framfarten blev allt vildare. På Järvstagatan passerades guppen, som ska hålla hastigheten nere, i full fart.
För passageraren blev det en resa som han aldrig kommer att glömma. Till slut lyckades han dock få tag på stoppknappen i lastbilen som därmed stannade.
Då hade många, som bevittnat 36-åringens framfart, redan ringt och larmat polisen. Gripandet slutade i tumult eftersom föraren uppträdde aggressivt och okontrollerat. Men till slut kunde mannen föras in till polisstationen där man hade fullt upp med att hålla honom lugn i väntan på läkare.

KÄND AV POLISEN
Han var inte berusad utan det måste ha funnits någon annan orsak till hans uppträdande. Mannen var helt borta när han greps, berättar Roland Bergkvist hos polisen i Örnsköldsvik.
Mannen är sedan tidigare känd av polisen.
Han har varit åtalad och är dömd för olika brott. Så sent som den 27 december dömdes han för våld och hot mot poliser vid olika tillfällen samt förskingring till skyddstillsyn. 36-åringen skulle dessutom underkasta sig vård.
Vid de sju timmar långa förhandlingarna i tingsrätten skärptes för första gången säkerhetskontrollen.
Två poliser fanns under hela rättegången på plats i tingssalen.

KJELL E HÄGGLUND

Mer läsning

Annons