Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sköna toner i Kempis

ÖRNSKÖLDSVIK. En knapp månad kvar till jul. Slagskotten hade tystnat i Kempehallen och istället bytts ut mot en julshow som de över 3 500 åhörarna sent ska glömma.
En påminnelse om att julen är nära trots att regnet strilade ned utanför hallen och den lilla snö som kommit redan tinat bort för länge sedan.

Annons

För femte året i rad är det här gänget ute på julturné. Som började i fredags i Umeå, fortsatte i Luleå i lördags och Skellefteå i söndags. Innan det var dags för Kempehallen i Örnsköldsvik. Och överallt har Christer Sjögren och compani dragit fulla hus. Eller näst intill.

INTENSIV TURNÉ
Fullt var det inte i går kväll, men mer än 3 500 åhörare är trots allt en fin publiksiffra. Även med Modoögon mätt. Och de flesta hade köpt sina biljetter i förköp.
Turnén avslutas inte förrän den 22 december i Örebro, den 25:e platsen man besöker. På vissa ställen hinner man med två eller fler föreställningar. Så tempot är minst sagt intensivt.
Och fart och fläkt var det även på showen. Inte bara för stjärnor som Christer Sjögren, Sten Nilsson, Eddie Oliva, Charlotte Nilsson och Sanna Nielsen. De backades upp på ett förtjänstfullt sätt av Örebro Gospel, Magnus Spångbergs orkester och stråkorkestern Vivakvartetten.
Denna alltigenom proffsiga föreställning har fått fin kritik hittills. Och publiken hade nog inte svårt att förstå varför. Konserten kommer också att sändas i Sveriges Television på julafton. En tröst för alla som missade måndagskvällen i Kempis.

VILKEN PIPA!
Finns musikaliteten finns också möjligheterna för artisterna att visa sina resurser även i andra musikstilar än de vi är vana att höra dem i.
Som när Charlotte Nilsson sjöng den amerikanska altsångerskan Marian Andersons klassiker Ave Maria. Då höll isen på att smälta under golvet. Vilken pipa!
Och dessförrinnan tog sig Sanna Nielsen, 17 år till jul, an en annan klassiker, Amazing Grace, så att taket höll på att lyfta. Det var annat än genombrottslåten Till en fågel det.
En viss överaskning blev också Sten Nilssons tolkning av Björn och Bennys Guldet blev till sand.
Men Christer Sjögren visste vi redan att han kan skifta mellan stilarna. Han fick också tillfälle att berätta hur mycket han beundrar Elvis Presley som liksom Christer hade en bred och skiftande repertoar.

GIVEN SUCCÉ
Great Thou Art blev en given succé. Eller som vi i Sverige kallar den O Store Gud.
Och man får förstås inte glömma bort Eddie Oliva. Hans sång till den äldre generationen satt fint, liksom mycket annat.
I programmet fanns också utrymme för Disney. Med tomteverkstaden från den timme som vi aldrig ledsnar att titta på under julaftonen.
Så här kan man förstås hålla på hur länge som helst. Och Ragnar Dahlberg kunde också konstatera att många hockeystjärnor fötts i hallen. En av dem och den störste, Peter Forsberg, fanns för övrigt på plats.
En hälsning fick också Erik Gunnar Eriksson och sonen Lennart från Hoppets Stjärna. Också stjärnor på sitt sätt genom sin hjälpverksamhet till behövande runt om i världen.

KJELL E HÄGGLUND

Mer läsning

Annons