Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska ta upp kampen med de större rekryterings- och bemanningsföretagen i Örnsköldsvik

En hockeyspelare och en fotbollsspelare ska rekrytera personal genom Professionals Nord, som precis har öppnat kontor i Örnsköldsvik. "Vi börjar med två kundansvariga, men målet är fem anställda inom kort tid, säger vd:n Mattias Matsson.

Annons

Krystopher Valderaama och Daniel Wågström är kundansvariga hos personaluthyrnings- och rekryteringsföretaget Professionals Nord, som har öppnat kontor i Örnsköldsvik.

Tisdag var första dagen i Örnsköldsvik för Professionals Nord, ett ungt företag med 30 anställda, som har specialiserat sig på Norrland och att rekrytera anställda inom främst tjänstemannasektorn.

Krystopher Valderrama och Daniel Wågström är de två anställda som är stationerade i Örnsköldsvik.

– Det känns jättespännande. Framför allt att vi har fokus på Norrland, säger före detta hockeyspelaren Daniel Wågström, fostrad i Modos ungdoms- och juniorled.

– Vi kommer att jobba lite annorlunda än andra företag i branschen. Dessutom är det förstås kul med fokus på norr, säger Krystopher Valderrama, som bland annat har spelat fotboll i Friska Viljor.

Vd:n Mattias Matsson startade företaget för bara ett och ett halvt år sedan och redan efter ett år omsattes 24 miljoner kronor och företaget gick med 3 miljoner i vinst.

– Det känns oerhört fantastiskt att vi lyckats så bra hittills. Vi strävar efter att bli den självklara samarbetspartnern vid personaluthyrning och rekrytering i Norrland, säger Mattias Matsson och tillägger att företaget nu finns i Umeå, Sundsvall, Östersund och Örnsköldsvik.

– Målet är att vi ska växa och finnas från Gävle i söder och upp till Luleå, säger han sedan.

Det som skiljer Professionals Nord från andra aktörer är enligt Mattias Matsson att man är anställd av rekryteringsföretaget under första året – och att det sedan i de allra flesta fall övergår i en fast tjänst hos det hyrande företaget.

– Sedan starten har 270 arbetstillfällen skapats, säger Mattias Matsson och påpekar att av dessa skapade jobb är det färre än 2 procent som inte har lett vidare till en fast tjänst i det hyrande företaget.

–Vi tror stenhårt på det vi gör – inte minst att vi har ett uttalat fokus på Norrland. Det är viktigt att behålla jobb här uppe – och vi satsar också stenhårt på hemvändare.

I huvudsak handlar det om jobb inom tjänstemannasektorn, typ adminstrativa arbeten, ingenjörsjobb, it- och teknik, olika sorters chefsjobb och specialtjänster.

Den senaste tiden har företaget rekryterat sju nya medarebtare, var av två i Örnsköldsvik.

Läs även: Otillåtna skyltar och felparkerade bilar upprör polisen: "Det handlar om trafiksäkerheten"

Läs även: Mobilberoende ett växande fenomen: "Det är väldigt sorgligt och enormt farligt"

Läs även: Rekordmånga söker bostad i Örnsköldsvik: Drygt 11 000 i Övikshems kö

Mer läsning

Annons