Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska sälja ung företagsamhet till företag

/

Stella Wannberg, 16, som läser andra året på Nolaskolans ekonomilinje och just nu arbetar med att marknadsföra Ung Företagsamhets regionala mässa.

Annons

Vilka är det mer än du som arbetar med det här?

– Det är min klass, vi läser andra året på samhällsvetenskapliga programmet med ekonominriktning. Vi har jobbat med det här i snart tre veckor.

– Sedan jobbar treorna också med det här, fast de gör lite andra saker.

Varför gör ni detta?

– Vår lärare har tillsammans med Ungt Företagande kommit överens om att vi ska marknadsföra mässan som en del i vår kurs som heter just marknadsföring. Vår uppgift är att försöka locka fler äldre och köpstarka människor till mässan, just nu är det mest ungdomar och deras föräldrar som besöker den.

Vad har ni gjort hittills?

– Vi har blivit indelade i grupper som ansvarar för olika saker. En grupp designar affischer och en annan gör visitkort. Min grupp jobbar med att kontakta företag för priser till vår tävling och även med att hitta platser där vi får sätta upp affischer.

Hur har responsen från företagen varit?

– Jag tycker den har varit bra! Det är bara lokala företag som vi kontaktar eftersom mässan kommer att vara här på Fjällräven Center. Priserna som de skänker kommer vi att lotta ut bland dem som fått vårt visitkort under mässan.

Hur tänker ni locka äldre besökare?

– Främst genom att sätta upp affischer på platser där de kan tänkas se dem. I stället för att kanske annonsera på Facebook så ska vi synas på biblioteket och så vidare.

Vad tycker du om arbetet hittills?

– Det är roligt! Särskilt eftersom jag läser ett teoretiskt program så är det roligt att göra något mer praktiskt. Man lär sig väldigt mycket av det.

Mer läsning

Annons