Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska pigga upp med”Nu peggar vi opp”

Örnsköldsvik. Repetitionerna är i full gång. Och den 4 janauri är det dags för Nolatoks-revyn att pigga upp åskådarna med ”Nu peggar vi opp”.
En titel som skvallrar om att revyn bland annat kommer att handla om ”Foppas”golfbanebygge.
– Mer än hälften av alla nummer bjuder på lokala inslag, säger Benka Forsberg, en av veteranerna i underhållnings-gänget.

Annons

Erik Thörnqvist var revykung fram till 1974. Tio år senare var det dags för omstart. Med ett nytt gäng att ta över traditionerna varav många fortfarande håller på.
Fler föreställningar
Vi skulle gärna se att vi kunde föryngra ensemblen. Men det är inte lätt. Istället får vi gå till en stylist för att se lite fräschare ut, förklarar Benka Forsberg.
Det betyder att samma åtta som förra året fanns på scen, står där även i år. Eller rättare sagt nästa år eftersom det är premiär fredagen den 4 januari.
Sedan fortsätter revyandet in i februari med sammanlagt 20 föreställningar. En mer än i år.
Redan i augusti startade förberedelserna. Och nu är man uppe i två-tre rep-kvällar i veckan.
Sällan har vi skrattat så mycket åt texterna som när vi läste dessa första gången, säger Hans Schelin.
Årets revy lockade cirka 6 000 besökare, vilket betyder att 10 procent av kommunens människor sökte sig till Folkan. Vilket var rekord. Av 19 föreställningar fanns det bara 40 biljetter som inte såldes. Vilket betyder i stort sett fulla hus.
Foppas golfbana
Intresset verkar inte vara sämre i år. Tvärt om har många ringt den sista tiden och frågar om det blir någon revy och när det är premiär, säger Ewa Åhlén.
Eftersom varken Umeå eller Sundsvall kör några revyer kommer det säkert folk utifrån också. För så brukar det vara.
Det blir ovanligt mycket lokalt i årets revy. Mer än hälften. Och utan att avslöja för mycket får publiken se inslag som berör familjen Forsbergs golfprojekt. Sjukhuset finns förstås med på ett hörn liksom hoppbacken. En och annan gliring får också politikerna stå ut med. Ludmilla-historien missar man heller inte.
Nu peggar vi opp sysselsätter 27 personer, inklusive ljud och ljus. Av dessa har gitarristen Gunnar Forsgren, som debuterade på scenen förra revyn, fått ett ännu större förtroende. Trummisen Bosse Nilsson fortsätter att jobba med dekoren. På måndag startar biljettförsäljningen.

KJELL E HÄGGLUND

Mer läsning

Annons