Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukhuset i Ö-vik får högt betyg

/

Sjukhuset i Örnsköldsvik rankas som landets sjätte bästa i kategorin medelstora sjukhus.

– Mycket hedrande och glädjande, säger cheföverläkare Lars Olov Ögren.

Annons

Trots tuffa stålbad tycks Örnsköldsviks sjukhus ha kommit igenom med hedern i behåll. I en färsk undersökning, genomförd av Dagens Medicin, hamnar sjukhuset på sjätte plats i landet när det gäller medelstora sjukhus.

– Vi hamnade på plats 6 av 36 sjukhus i Sverige. Självklart är vi mycket glada, säger Lars Olov Ögren.

Receptet till förbättringarna – sjukhuset var inte bland de tio bästa i fjol – är enligt cheföverläkaren att det har gjorts ett stort och omfattande förbättringsarbete.

– Över hela linjen har vi jobbat med ett stort och omfattande förbättringsarbete, säger Lars Olov Ögren och tillägger att det inte hade varit möjligt utan bra och kompetenta medarbetare.

– Vi har överhuvudtaget en hög standard på vården i Sverige, speciellt inom hjärtsjukvården, där vi kanske är bäst i världen, säger Lars Olof Ögren.

När det gäller den aktuella rankingen för medelstora sjukhus, så toppas listan – precis som i fjol – av sjukhuset i Jönköping.

När det handlar om regionsjukhus är Universitetssjukhuset i Umeå i topp, vilket också gläder Lars Olov Ögren.

– Vi har ju mycket samarbete med Umeå, säger han.

I den värdering, som ligger till grund för rankingen, ingår följande områden: medicinsk kvalitet, vårdgaranti, patientenkäter, ekonomi, hygien, läget på akuten och vårdpaltsläge,

Vid Örnsköldsviks sjukhus jobbar cirka 720 personer och omsättningen är cirka 900 miljoner kronor. Varje år görs dessutom cirka 6 000 operationer och när det gäller besöksantalet handlar det om 113 000 personer per år.

– Nya bokslutssiffror från 2013 är inte klara ännu, säger Lars Olov Ögren.

Mer läsning

Annons