Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sibylla satsar miljon på drive-in: "Jättemånga tycker att det är kanon"

Nu får Burger King och Max sällskap på drive-in-scenen. Redan nästa vecka räknar Sibylla i Örnsköldsvik med att inviga sin nya drive-in-servering.

Annons

– Det ligger lite i tiden. Det ökar tillgängligheten för våra kunder, så det är förhoppningsvis en bra investering, säger restaurangägaren Roger Olofsson.

Bygget kostar över en miljon kronor.

– Ska man vara med i den här branschen får man satsa lite också, säger han.

Entrén till drive-in ligger nära Vikingagatan, men för att komma åt den nya entrén får man fortsatt köra den längre vägen runt macken.

Om allt går rätt till ska det vara möjligt att köpa en hamburgare utan att lämna bilen redan i slutet av nästa vecka. Drive-in-bygget kan ytterligare vidareutveckla Örnsköldsviks norra infart. ÖA kunde förra våren presentera storslagna planer på att bygga ett nytt landmärke i den norra entrén.

Tillbyggnaden innebär också att fler kommer att anställas.

– Det är roligt att kunna ge tre, fyra personer till arbetstillfälle. Det kanske inte blir heltid för alla men det är mycket ungdomar som vi anställer och det är ju bra, säger Olofsson.

Det gick tidigare i år rykten om att McDonalds skulle flytta in i Örnsköldsvik, uppgifter som McDonalds pressansvariga då dementerade. Nu är det alltså istället konkurrenten Sibylla som bygger ut i staden.

I slutet av nästa vecka ska den nya drive-in-serveringen öppnas.

Olofsson har under en lång tid träffat kunder som har efterfrågat en drive-in-servering. Det var i höstas som han på allvar bestämde sig för att det skulle bli av. Och nu står den alltså snart redo.

– Det är jättemånga av våra gäster som tycker att det är kanon. Det kan finnas olika anledningar till att man inte vill gå in i restaurangen. Man kanske har varit på jobb och är smutsig, man kanske har barn i bilen eller så känns det jobbigt att gå ur bilen när man ska åka hem från jobbet, säger han.

Mer läsning

Annons