Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sexårig flicka dog efter cykelolycka – nu anmäls akutmottagningen i Örnsköldsvik

En sexårig flicka i Örnsköldsviks kommun avled efter en olycka med en sparkcykel i slutet på juni. Nu anmäler mamman Örnsköldsviks sjukhus till Inspektionen för vård och omsorg.

Annons

I slutet på juni cyklade en sexårig flicka omkull med sin sparkcykel. Flickan slog huvudet i asfalten och fördes till akutmottagningen på Örnsköldsviks sjukhus.

Enligt en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg ska flickan på sjukhuset ha kräkts och haft huvudvärk. Efter drygt fyra timmar på akutmottagnignen ska hon sedan ha flyttats till barnavdelningen.

Där beslutade personal att ha kvar flickan för övervakning till nästa dag.

Under natten kräktes flickan, och tittades till flera gånger, men när personalen kom vid sjutiden hade flickan slutat andas, och hjärtat slutat att slå.

Hjärt- och lungräddning påbörjades och flickan fördes till Norrlands universitetssjukhus för operation, men hennes liv gick inte att rädda.

Nu anmäler flickans mamma akutmottagningen och barnavdelningen vid Örnsköldsviks sjukhus, till Inspektionen för vård och omsorg.

– Jag känner till historien och fick informationen muntligt under gårdagen. Just nu gör vi inget i ärendet och jag kan inte svara på några frågor ännu, utan måste få veta vad som har hänt med patienten och kring händelsen, säger Anders Lundin, länsklinikchef vid akutmottagningen.

Mer läsning