Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsar på unga företagare i Örnsköldsvik

/

Föreningen Ung Företagsamhet satsar i Västernorrland. En skolinformatör, Sanna Krantz, har anställts med utgångspunkt från Örnsköldsvik.

Annons

Med ny skolinformatör och placering av den årliga regionala mässan på Fjällräven Center storsatsar Ung Företagsamhet Västernorrland i Örnsköldsvik.

Föreningen Ung Företagsamhet ökar bemanningen med Sanna Krantz, som med utgångspunkt från Örnsköldsvik ska förstärka arbetet med att få fler företagsamma ungdomar.

– Vi har en bra UF-verksamhet på skolorna i Örnsköldsvik, förra läsåret drev 21 procent av årskullen UF-företag. Vårt mål är dock att 4o procent ska få möjligheten att prova på, där ser vi att Sanna kommer att ha en viktig roll, säger Maria Lidgren, regionchef på Ung Företagsamhet.

Tjänsten innebär att hon stödjer skolor, lärare och elever som jobbar med utbildningskonceptet UF-Företagande i länet.

– Jag ska jobba med att inspirera och att hitta nya företagare.

Sanna kommer även att vara en drivande kraft inför den stora regionala mässan som kommer att gå av stapeln i slutet av februari på Fjällräven Center i Örnsköldsvik.

– Jag ska fungera som spindeln i nätet för mässan, försöka hitta bra lösningar för elever, lärare och företagare, säger Sanna.

– Det känns riktigt kul. UF är ett fantastiskt roligt och bra koncept och det är spännande att se hur eleverna utvecklas. Att regionala mässan dessutom är på hemmaplan i år känns som en extra fin bonus.

Hon har själv bakgrund som egen företagare och lärare på gymnasienivå.

Efter mässan i februari är tanken att Sanna ska jobba mer med att besöka skolverksamhet för att inspirera elever att starta eget UF-företag.

Mer läsning

Annons