Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saknade mannen ska sökas på nytt

/
  • Polishelikopter ska, troligen i dag, söka efter den försvunna mannen i området vid Ronögrunden, en bit nordväst om Ulvön.

Efter två dagars letande efter den Örnsköldsviksman som saknas sedan i helgen laddar polisen för en ny stor insats.

Nästa helg.
– Vi ska givetvis göra vad vi kan för att hitta personen, säger Dick Danielsson, biträdande polischef.

Annons

I måndags 13.45 meddelade Sjöfartsverket att sökinsatsen var avslutad. Området där den saknade personen kan finnas är grundligt genomsökt och det fanns inte, var bedömningen, förutsättningar för att hitta honom vid liv.

Därmed övergick ansvaret för den fortsatta sökningen till polisen. I polisens pressmeddelande stod att det sökarbete som dittills genomförts skulle analyseras.

– Jag har bearbetat informationen om den gedigna sökningen. Nu ska vi planera för hur fortsättningen ska hanteras, säger Dick Danielsson.

Med viss reservation för hur Sjöräddningssällskapet resonerar de kommande dygnen, säger Danielsson att det blir ett par dagar utan sökverksamhet efter den man som saknas sedan i helgen.

Men på lördag sätts det tunga maskineriet in.

Då kommer exempelvis Kustbevakningen med både båt och flygplan. Sjöräddningssällskapet kommer också att vara med till helgen, plus givetvis polisen.

– Och så räknar jag med att inom kort får klart med att M/F Ulvön ska kunna kryssa lite extra på sina turer för att möjligen göra någon intressant upptäckt, säger Dick Danielsson.

Om mannen inte hittats senast på söndag kommer ytterligare resurser att sättas in i början av nästa vecka.

Mer läsning

Annons