Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Såg annons på Blocket och slog till – här är brödernas planer för Hörnettkiosken

För en kort tid sedan såldes Hörnettkiosken. Om bara några veckor öppnar i stället en asiatisk snabbmatskedja i samma lokaler. – Så fort vi har renoverat öppnar vi, säger bröderna Minh och Thanh Pham.

Annons

Bröderna Thanh och Minh Pham öppnar snart en ny snabbmatsrestaurang i Hörnett.

Hörnettkisoken, några kilometer från Örnsköldsviks centrum, har länge varit en institution några stenkast från fabriken i Domsjö. Där har man kunnat köpa både kvällstidning och hamburgare – och samtidigt kunnat plocka ut pengar från bankomaten.

Nu är det dock slut på det förstnämnda.

Läs även: Här är länets bästa kaféer - tar plats på White Guides lista

– På Blocket upptäckte vi att kiosken var till salu. Våra föräldrar ville ha en restaurang till och därför köptes det här stället, säger Minh Pham, som kommer att driva det asiatiska snabbmatsstället med sina föräldrar.

– Och jag kommer fortsätta jobba på familjens snabbmatsställe i Gävle, säger storerbror Thanh Pham.

Sammanlagt har familjen drivit flera liknande snabbmatsställen på flera håll i Gävle och i Bollnäs. Några av dessa har nu övergått i franchising och därför tyckte man att det var lämpligt att öppna även i Örnsköldsvik.

– Det blev lite för mycket. Vi fick ofta åka mellan matställena i Gävle och Bollnäs. Nu ska vi koncentrera oss på en restaurang i Gävle och den här i Örnsköldsvik, säger Minh Pham.

Konceptet är snabbmat och att det ska gå fort från beställning till hämtning.

– Vi satsar ganska mycket pengar här. Vi bygger om det mesta, bland annat ventilationen och vi ska även installera ny köksutrustning. Thaimat blir bäst om man använder gasol. Då blir smakerna bättre. Därför ska vi ha det, precis som de flesta restauranger som tillagar asiatisk mat, säger Minh Pham.

Läs även: Bonden i Långsjön vill sätta knorr med egen butik – tillverkar korv från egna grisar

I konceptet ingår thailändsk och kinesisk mat, samtidigt kommer man även att sälja förrätter och efterrätter.

– Läget här är bra. Det är lätt att ta sig hit, säger Thanh Pham och tillägger att det var brödernas mamma som startade snabbmatskedjorna för ungefär 15 år sedan.

– Och mamma har även drivit en annan restaurang i Hudiksvall i många år, säger han.

Familjen har sitt ursprung i Vietnam, men bröderna kom till Örebro när det var små.

– Vi har även bekanta här i Örnsköldsvik, som mamma jobbade med i Örebro, säger Thanh Pham, som nu bara hoppas att man ska kunna öppna familjeföretaget China Thai så fort som möjligt.

Läs även: Krögare satsar på spanskt – ny restaurang inom kort

Hörnettkiosken har stängt, men snart öppnar bröderna Thanh och Minh Pham en snabbmatsrestaurang med fokus på asiatisk mat.

Mer läsning

Annons