Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rullande turistbyrå ska öka intresset för Höga kusten: "Vi ska möta turisterna där de är"

Örnsköldsviks Turistbyrå testar nya grepp i sommar. Turistkontoret kommer att placeras på fyra hjul och åka runt i Höga kustenområdet för att informera besökare om regionen.

Annons

– Vi har inte testat det här förut. Vi har haft informationsstuga vid Naturkompaniet i tre somrar, men det här är ett nytt grepp, säger Anne-Sofie Westerlind, turistbyråansvarig på Örnsköldsviks kommun.

Personal från Turistbyrån kommer i sommar att åka runt i en företagsbil till olika evenemang och områden för att på plats informera om Höga kustens sevärdheter. Det rör sig om ett 25-tal olika platser som det rullande turistkontoret ska dyka upp på.

– Målet är ju att få besökarna att stanna längre i området. Så vi ska försöka möta dem där de är, säger Anne-Sofie Westerlind.

Läs även: Urkult går mot strömmen – fixar jämställt på scenen: "Inget problem att hitta kvinnliga musiker"

Några av den mobila byråns hållpunkter under sommaren är evenemang som Skulefestivalen och High Coast Hike vid Friluftsbyn. Och för de besökare och turister som söker en mer långvarig vistelse i Höga kusten kommer Turistbyrån att synas på flera schemalagda platser, bland andra Mosjöns camping och kajen i Köpmanholmen.

– Tanken är att vi ska tipsa om olika sevärdheter i närområdet. De entreprenörer som vi möter har också fått information om vilka dagar vi kommer till dem, säger Anne-Sofie Westerlind.

– I bilen kommer det att finnas dator, kartor och annat material, så att vi kan hjälpa folk att boka och planera aktiviteter.

Robin Hörnkvist och Elin Johansson kommer att synas mest bakom Turistbyrånbilens ratt i sommar.

Sammanlagt är det fem anställda som kommer att sitta bakom ratten i sommar. Robin Hörnkvist och Elin Johansson är de förare som kommer synas mest på fältet, men även Anne-Sofie Westerlind kommer att åka runt på olika platser:

– Jag kommer också köra bilen någon gång, mest för att se hur det fungerar.

Läs även: Turistbyrån utvecklas, förändras – och stänger? "Exakt hur det kommer att se ut vet vi inte ännu"

Från och med årsskiftet är det Höga kusten Destinationsutveckling om tar över den aktuella turistservicen i de berörda kommunerna i regionen. En del i deras framtidsplanering är just mobil turistinformation.

– Vi står inför en större omorganisation vad gäller turistservice i Höga kusten. Så genom att vi har den här möjligheten i sommar så tjuvstartar vi litegrann. Vi är ett pilotprojekt kan man säga, säger Anne-Sofie Westerlind.

Bilen startar på fredag den första juli. Det fullständiga schemat för den mobila Turisbyrån finns på Örnsköldsviks kommuns hemsida.

Mer läsning

Annons