Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röster om Elvys avhopp

/

Vad tycker du om att Elvy Söderström har bestämt sig för att nästa år hoppa av som kommunalråd i Örnsköldsviks kommun?

Annons

Dan Olsson (C), tidigare oppositionsråd i Örnsköldsvik:

– Jag är inte särskilt överraskad. Hon har hållit på länge, och har haft en utsatt position. Nu kan hon ägna mer tid åt gubben sin. Jag har nyss själv slutat, så jag vet ungefär hur det är. Jag kan förstå henne. Hon har haft en position som ytterst ansvarig och det kan nog vara slitsamt.

– Hennes styrka är att hon har en hög social kompetens. Vi tillträdde nästan samtidigt och har jobbat parallellt sedan dess. Det är klart att vi inte varit överens i alla politiska frågor, men vi har haft ett gott samarbete.

– Om det skulle vara så, vilket jag inte tror, att alliansen förlorar valet, kan hon nog inte tacka nej till en statsrådspost.

Camilla Svensson, gruppledare för Moderaterna i Örnsköldsvik

– Hennes besked kom plötsligt, men jag blev inte förvånad. Vi i partiet och i alliansen har funderat på, och spekulerat om, hur hon ska göra. Vi vill ju veta vilka motståndare vi har i valet 2014. Elvy Söderström är en stark motståndare. Men hon är ju till åren och någon gång ska man växla ned.

– Jag är mycket imponerad av Elvy som ledare. Även om hon ibland har tvingats ta obekväma beslut som inte alla gillar, så har hon stått fast. Hon är en stark ledare och hon är mycket populär och folkkär.

– Beskedet om att hon slutar kom som sagt överraskande. Frågan är om det är strategiskt bra eller inte, att göra det så här innan valet. Men det är i alla fall ärligt. Folk kommer att veta vad och vilka de röstar på.


Bengt Vestin, kommundirektör Örnsköldsvik

– Jag har förståelse för det. Hon har varit kommunalråd i väldigt många år. Det kan vara bra att andra får träda fram.

– Jag har känt till det här i några veckor, och första gången jag hörde det kom det som en överraskning. Men Elvy har gjort sig förtjänst av att trappa ned. Hon har jobbat hårt.

Hon är en positiv person och har framtidsvisioner, och hon har ett stort nationellt nätverk som är värdefullt för kommunen.

Mer läsning

Annons