Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resurssamordnareska decentraliseras

/
  • Lena Hurtig berättar att nyordningen görs för brukarnas skull och att det handlar om en kostnadseffektivisering.

För ett par år sedan startades en centraliserad resursplanerarenhet i kommunen. Vid årsskiftet ska den decentraliseras – igen.
– Det ska bli bättre för brukarna och kostnadseffektivare, säger Lena Hurtig.

Annons

2011 skapade kommunen en resursplanerarenhet, som bland annat har jobbat med scheman, vikarier, lönehantering och inte minst hemtjänstplanering. Gruppen om 25 personer har varit stationerad vid Söränget i Gullänget.

Vid årsskiftet är det meningen att alla dessa resursplanerar ska decentraliseras, det vill säga ut på äldreboendena i kommunen. En omgörning som har skapat en del oro bland de anställda.

– Vi vet inte mycket mer än att vi ska tillbaka på äldreboendena igen. Vi känner oss osäkra. Det är många frågetecken, säger en av de personer som i dag jobbar i den centraliserade verksamheten.

Lena Hurtig är avdelningschef för ordinärt boende i kommunen och hon berättar att tanken med omgörningen är att det ska bli både bättre för brukarna och kostnadseffektivare för kommunen.

Hon säger också att hon inte ser nyordningen som ett misslyckande – snarare som en följd av en föränderlig värld.

– Mycket har hänt under resans gång. Vi har kommit fram till att organisationen blivit för stor för att kunna greppa på ett bra sätt, säger hon.

På frågan om någon av dagens resursplanerare kommer att hamna inom äldreomsorgen svarar hon att det ska finnas planerare, men att de ska sköta sina jobb i decentraliserad form ute på äldreboendena.

– Vi tror som sagt att det ska gagna brukarna och bli mer ekonomiskt effektivt, säger hon.

Lena Hurtig säger även att det inte handlar om att någon ska plockas bort från sina tillsvidareanställningar, utan att hänsyn ska tas efter personliga samtal.

– Varje enhetschef kommer också att göra risk- och konsekvensanalyser, säger hon.

Oron bland de anställda har bland annat avspeglats i frustration eftersom man inte har vetat något – och bottnat i att man tror att allt görs för att det handlar om sparkrav.

– Vi har hört att vi ska få söka om våra tjänster, men vi vet inte om det handlar om rena tjänster eller kombinationstjänster, säger en av resursplanerarna, som anser att centraliseringen har fungerat bra.

– Överblicken och möjligheten till dialog när man sitter nära varandra har varit väldigt bra, liksom att man snabbt kan täcka upp för varandra.

Den nya organisationen är tänkt att sjösättas efter årsskiftet.

Mer läsning

Annons