Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resecentrum i ny kostym

/

Örnsköldsvik kan bli ett nytt Glada Hudik.
Åtminstone om Elvy Söderström får som hon vill.
– Tänk om en ny entreprenör i resecentrum kan samarbeta med handikappomsorgen? säger hon.

Annons

Det har varit tomt och ödsligt i resecentrum i ett halvår nu. Åtminstone har det inte varit möjligt att köpa en kopp kaffe eller en tidning. Fastighetsförvaltaren Rickard Salomonsson har dock hopp om att det ska bli en förändring inom en ganska snar framtid.

– Inga papper är påskrivna, men det finns en seriös intressent, avslöjar han.

Kommunalrådet Elvy Söderström (S) har dock sin plan klar redan nu.

– Kan du tänka dig ett bättre välkomnande för resenärerna än om handikappomsorgen eller Bageri Viktoria skulle finnas där?

Elvy Söderström är dock lite försiktig i sina kommentarer och säger i nästa andetag att får vi inte plats där med den här verksamheten, kan det bli i Kronan, dit delar av stadshuset ska flytta.

Kommunalrådet Elvy Söderström (S) berättar också att hon en tid har fört en dialog med Glada Hudik-teatern – och att det även skulle kunna bli något liknande i Örnsköldsvik.

– Vi har väldigt kompetenta lärare även här, säger hon.

Om det skulle bli ett samarbete mellan en ny entreprenör och handikappomsorgen, säger Elvy Söderström att det i så fall skulle bli en entré med mycket hjärta.

– Men jag är medveten om att mycket hänger på en ny entreprenör, men för mig skulle det bli en fantastisk entréhall, med kramar och engagemang, säger hon.

– Det finns inget som gör mig så glad, som när jag möter Citygruppen ute på stan. De gör ett fenomenalt jobb och hjälper gäster och lotsar människor rätt.

Fastighetsförvaltaren Rickard Salomonsson säger att han har haft ett 25-tal kontakter under tiden – och att han har sökt både stort och smått.

– Det är allt ifrån Pressbyrån i Stockholm till lilla Gudrun, 18 år, säger han.

I dag säger han att det finns en seriös intressent och att det ur hans perspektiv handlar om att få en entreprenör, som kan driva verksamheten med bärighet.

– Inget är påskrivet ännu, men jag hoppas, säger han.

Fortsättning lär följa på ett eller annat vis.

Mer läsning

Annons