Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Renovering av simhall nära nu

Till sommaren stängs simhallen i Köpmanholmen, för att nyrenoverad öppnas igen hösten 2015.
Åtminstone är det kommunens – läs kommunalrådet Glenn Nordlunds (S) – förhoppning.

Annons

Simhallen i Köpmanholmen har varit en kommunal följetong – i likhet med de i Bredbyn och Husum, som det tog flera år att få renoverade.

Hallen i Köpmanholmen var kraftigt nedläggningshotad, innan Glenn Nordlund på ett öppet möte lovade att hallen skulle bli kvar.

Renoveringen av hallen finns också i budgeten för 2014.

Frågan om den var uppe i bildningsnämnden på måndagen, och där sa man att nämnden själv inte kan stå för kostnaderna för renoveringen.

Beslutet blev därför att renoveringen ska förprojekteras, men att kommunfullmäktige måste ta beslut om att bildningsnämnden får de pengar som behövs.

Till detta ska också läggas att ansvaret för sporthallarna och simhallarna under det här året ska flyttas över till kultur- och fritidsnämnden, enligt ett tidigare beslut.

Återstår alltså ett formellt beslut i kommunfullmäktige, men Glenn Nordlund säger med bestämdhet i rösten att simhallen i Köpmanholmen ska renoveras.

– Det måste till ett investeringsbeslut, men projekteringen ska påbörjas, säger han.

Renoveringen är beräknad att kosta mellan 15 och 20 miljoner kronor, men en mer exakt summa måste upp på bordet innan det formella beslutet kan tas.

Finns det någon tidplan, Glenn?

– Förhoppningsvis kan hallen stänga till sommaren, renoveras och öppnas igen hösten 2015.

Mer läsning

Annons