Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regnet stoppade inte det traditionella firandet

SJÄLEVAD. Massor av somriga och soliga sommarveckor fick en käpp i hjulet just på midsommaraftonen.
Regn, rusk och kallblåst inledde dagen, och höll i sig framåt kvällningen där någon solglimt visade sig emellanåt och regnet så sakteliga drog bort.

Annons

Några midsommaraftonsluncher ute i gröngräset blev det inte vid Själevads hembygdsgård anno 2002, men en stunds dans kring midsommarstången inledde i alla fall firandet som i sedvanlig ordning drog en hel del besökare under några eftermiddagstimmar.
Dans och musik
Det får vara hur det vill med vädret. På midsommaraftonen skall man vara en stund och fira på hembygdsgården, sade ett sällskap med mammor, pappor och barn samstämmigt.
I vanlig ordning vankades musik och dans med Nolagillets spelmän och dansare, där giget på Själevads hembygdsgård var dagens femte.
Sedan är det bara Arnäs kvar innan vi gjort vårt för i dag, sade Nolagillets Kent-Åke Hörnlund.
Alltiallo
I vanlig ordning var det också hembygdsföreningens alltiallo Gösta Nylander som höll i trådarna, med god hjälp av alla dagen till ära folkdräktsklädda föreningsvänner. Kaffeservering, fiskdamm för de yngre, chokladtombola, våffelstuga, luftgevärsskytte, ponnyridning och annat runt om på det numera ljusa och luftiga gårdstunet roade och förnöjde, och givetvis hade Gösta också sin egen programpunkt med sjungande småttingar på utescenen. Nolagillet hade satt samman ett program som rymde både traditionella folkdanser och iscensatta företeelser från svunna tiders midsommarfirande.
Greger Jacobsson

REDAKTIONEN

Mer läsning

Annons