Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rean lockade folk ifrån julen

ÖRNSKÖLDSVIK. Julstressen med alla klappinköpen hade precis hunnit lägga sig. Då
var det dags igen. I går drog
mellandagsrean igång och
butikerna fylldes av hungriga fyndsökare.

Annons

Tidigare har man väntat med årets stora rea tills efter de röda dagarna i almanackan. Men förändringarnas vind råder och nu struntar flera av de större butikerna i den egna ledigheten och har öppet även på annandagen. En del av julklapparna som i måndags låg under granen kostar alltså halva priset bara två dagar senare. Fast den ironin glöms lätt bort när det äntligen går att köpa den där snygga tröjan eller kosta på sig något riktigt onödigt. För det är ju faktiskt billigt.
Det är hysteriskt. Det har varit väldigt mycket handel och inte så många byten i dag, säger butiksbiträdet Gunnel Norberg på Team Sportia. Vi har haft öppet på annandagen de senaste åren och det är alltid fullt med folk på stan. Jag tror att de är lite less på jul nu och vill hitta på något annat.

BILLIGT OCH BYTEN
Mellandagsrean är inte bara en realisation utan fungerar även som bytardagar. Julklapparna som var för små eller som inte föll i smaken måste bytas ut mot annat som passar bättre.
Kanske går det till och med att kombinera byten med rean på ett bra sätt; till exempel lämna tillbaka ett par byxor och sedan köpa dem igen för halva priset.

INTE BARA VARUHUS
Det var ganska lagom med människor som var ute för att fynda igår i Örnsköldsvik och inte särskilt trångt eller överdrivet långa köer någonstans. Fast det beror kanske lite på storleken på butiken för på Benetton var det de första timmarna tjockt med folk och ingen kunde röra sig obehindrat.
Det har varit full med folk hela tiden, säger butiksägaren Charlotte Wannberg. Att ha öppet på annandagen är något som verkar komma mer och mer här, men vissa butiker passar fortfarande på att ha ledig några dagar trots allt eftersom det är ganska intensivt innan jul.

SARA LUNDVALL

Mer läsning

Annons