Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Raggarfesten – en solklar succé

/

Tobias Eriksson i Sund hade en dröm om att få anordna en raggarfest.
I lördags blev festen av vid gruppboendet i Sund.
– Vi har hjälpts åt, jag och kompisen Sara, säger han.

Annons

Idén har växt fram sedan i våras, då Tobias Eriksson berättade för Sara Eriksson, som jobbar på gruppboendet, att han ville anordna en raggarfest.

Sagt och gjort – i lördags var det raggarfest med alla nödvändiga ingredienser – till detta också en septembervärme utöver det vardagliga.

På frågan varför han ville bjuda på just en raggarfest är svaret snabbt och glasklart.

– Jag är ju raggare. Jag har inte körkort, men det kommer. Och jag gillar 50- och 60-talsmusik, men mest rockabilly, säger han.

– Och jag hoppas alla som kommer hit ska ha roligt, säger han och avslöjar i samma andetag att favoritbilen är en Chevrolet belair av årsmodell -55.

Under de soliga timmarna vid gruppboendet bjöds alla, plus gäster från en del andra boenden i kommunen, på välkomstdrink, fika, tipsslinga, raggarmat i form av mos, parisare och räksallad – och fiskdamm.

Dagen till ära hade också Kent Näslund, som jobbar på boendet, smyckat festen med lite av sina privata 50-talsgrejer – inte minst sin gamla Opel Kapitän.

På tipsslingan gällede det bland annat att ha koll på vilket bilmärke Ronny och Ragge hade på sin raggarbil och vilken bilsport, som anordnades förra helgen i Köpmanholmen.

Innan dagen var över prisades även dagens bästa utklädnad och initiativtagaren Tobias Eriksson hann säga att han hoppas på en fortsättning nästa år.

Mer läsning

Annons