Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publikrekord trots regnet

Bland många helger när det som ÖASS:are gäller att vara på topp är det en som är speciell.
Det är när det är Hamnfesten.
Då drar simklubben in mer än halva sin tävlingsbudget.

Annons

Simklubben i Örnsköldsvik har precis varit med om att sätta punkt för sin femte Hamnfest.
Styrelseledamoten Anders Lindström sitter i ett tält och pustar ut.
Nu är man ganska slut, både i skallen och i övriga kroppen.
Han skulle kunna tillägga att han var lycklig också. Och lite rik.
För den här helgen har han och de cirka 80 övriga ÖASS:are som jobbade ideellt drygat ut klubbkassan med i runda slängar 50 000 kronor, vilket är mer än halva den summa som klubben årligen lägger ner på sin tävlingsverksamhet.
Det är verkligen välkomna pengar för oss, säger Lindström, som i går eftermiddag självfallet inte hade alla siffror klara för sig.
Arrangerande ÖASS och Cesam hade annars inte vädergudarna på sin sida i lördags. Stundtals regnade det så hårt att det blev fullt med besökare i vartenda tält där försäljning av något slag pågick...
Konstigt nog slog vi ändå rekord när det gäller besökare, berättade Lindström. Vi uppskattar att det varit mellan 20 000 och 25 000 personer vid hamnen.
Full rulle
Det kanske blev så att de kom hit istället för att vara hemma i regnet.
Det var full rulle hela lördagen och halva söndagen. Det första stora som skedde var när Käglorna drog igång en av sina två uppvisningar under lördagen.
Inte så mycket att säga om den showen, egentligen. Den som sett Käglorna tidigare hade också sett i stort sett alla konster, men icke desto mindre måste man beundras över Käglornas konster.
Möjligen kunde det vara en idé att clownerna Bullen och Pinnen på något sätt utrustades med mikrofoner så att publiken kunde höra när de gapar till varandra.
Käglornas konferencier, eller vad man ska kalla Henrik Ädel som sköter snacket, borde försöka dra ner på alla "snygga tjejer" och "söta flickor" och "starka killar". Det är ändå upp till oss som tittar på att bedöma vilka av damerna i Käglorna som ser bra ut, och vi tror säkert att killarna är jättestarka.
Som en som heter Anton. Han hade en svettig uppgift när han i varv efter varv plockade upp liftare på sina skidor. För varje runda som båten åkte såg denne Anton allt mer tagen ut. Till slut var det en handfull människor på skidorna, men till det inofficiella världsrekordet på åtta saknades en bra bit.
Trots att ÖASS:aren Anders Lindström var slutkörd i går kunde han blicka framåt mot nästa år.
Vi siktar på att bli lite större för varje år nu. Eventuellt ska vi utöka området lite. Det vore roligt om vi kunde bjuda på lite fler aktiviteter.
Inga motorcyklar
En av årets aktiviteter ströks ur programmet på grund av det vatten som föll. Det var minimotorcyklarna som nog många av de yngre hade sett fram emot.
Det är roligt att alla är så positiva till det här, fortsätter Lindström. De hantverkare jag pratat med är nöjda. Och i går på kvällen var det full fart här nere, men det var ändå lugnt och sansat.
Det där med om det ska säljas öl i öltält eller inte, det får krögarna sköta. Vi riktar in oss på vår del i Hamnfesten.
Under eftermiddagen var det nära att den rälsbuss som skulle gå till Skorped aldrig hade kunnat lämna centrala Örnsköldsvik.
Någon med brister i trafikvett hade ställt sin hyrbil på rälsen så att vägen spärrats. Men konduktören Bengt Lindgren var rådig, och tog scenen i besittning, varifrån han meddelade att bilen måste flyttas.
Så småningom gick färden till Skorped.

HASSE TAVÉR

Mer läsning

Annons