Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Psyksjuk försvann vid transport

Skulle till Örnsköldsvik – var borta i 13 timmar.

Annons

En patient som skulle flyttas från psykiatrin i Sundsvall till Örnsköldsvik försvann vid överlämnandet, enligt en anonym anmälan till landstinget. Händelsen utreds nu.

Det inträffade ska ha skett vid sjutiden på kvällen innan nyårsafton. Enligt anmälan ska personen ha varit borta i 13 timmar och polisen fick gå ut med en anmälan vid försvinnandet. "Jag kan inte förstå hur patienten kunde försvinna vid en transport. (...) Vad som helst hade kunnat hända den här sjuka patienten. Detta ska inte få ske!" skriver anmälaren.

På sjukhuset i Sundsvall känner man inte till händelsen.

– Jag har aldrig hört talas om detta. Men det finns olika transporter, är det en transport med en vanlig taxi följer inte chaufförerna med in. Men som sagt, jag känner inte till det här fallet och kan inte uttala mig, säger Kristina Mårtensson, verksamhetschef för Psykiatriska kliniken Sundsvall.

I Örnsköldsvik är vården medveten om händelsen.

Känner du till det här fallet?

– Ja, jag känner till det mycket väl, och vi har kontakt med anhöriga, men jag tänker inte yttra någonting kring det, säger Ingeborg Pettersson, verksamhetsansvarig för Psykiatricentrum i Örnsköldsvik.

Har det brustit i era rutiner?

– Vi utreder ärendet just nu, jag kan inte säga mer.

Finns det någonting du kan säga om händelsen?

– Nej, ni får bevaka diariet och se vilket svar som inkommer.

Mer läsning

Annons