Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pro Själevads hemliga vårresa bjöd på en dag värd att minnas

/

”Det här ska bli en särskild dag, som vi ska minnas än ett tag”. Så skrev Margit i sin dikt om vart vi skulle åka. Alla funderade och gissade.

Annons

Resan gick söderut och det blev kaffe och smörgås vid Höga Kusten Hotell och det smakade härligt. Lindströms Buss körde vidare och svängde höger i Härnösand och efter en stund stannade vi vid Hernö Gin. Det är Sveriges första gindestilleri och alla var mycket imponerade av att komma mitt ut på landsbygden och uppleva detta.

Johan Wester hälsade oss välkommen och vi fick sätta oss till bords med olika sorters gin i fyra glas framför oss. Han berättade om hela processen och historien från start. Ägaren Jon Hillgren fick idén om att starta detta destilleri när han jobbade som bartender i London. Han flyttade till sin 1800-tals gård i Dala i Ångermanland och i december 2012 fanns den första flaskan på systemet i Härnösand.

Hernö Gin har blivit prisbelönt i Europa tre år i rad med Gin Grand Master priset. De producerade 20 000 liter gin 2015. Man startar processen med 96 procent sprit och sedan tillsätts vatten, kryddor och eftersom pannan är av koppar blir det även en karaktär från den. Blir det inte bra så kastas det.

Det blev en mycket bra presentation av Johan och många av oss hade inte någon aning om att det fanns ett gindestilleri där.

Margit hade alldeles rätt i tolkningen i sin dikt: ”Efter detta besök vi är kanske vimsiga, och ögonen lite glansiga, då passar det bra med lite mat i magen”. Vi åkte vidare till Köttkompaniet och åt lunch, sedan blev det ett besök på Technichus där vi fick se hur en värmekamera fungerade och sedan kunde vi gå runt och se alla konstiga uppfinningar.

Det blev så hemfärd och vid 16.30-tiden var vi åter i Själevad. Alla var överens om att det varit mycket en intressant resa. Ett stort tack från oss till de som ordnat resan.

Eleonore Nordin

■■ Vill du ha läsarartiklar direkt i ditt flöde på Facebook – följ Allehanda Nära på Facebook.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons