Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Privat hyresvärd tvingas betala 26 000 kronor i vite

Trots att överenskommelser skrivits på har inga åtgärder tagits. Nu har den privata hyresvärdens eftersatta underhållsarbete lett till vite.

Annons

– Det är en lång process innan man kommer hit. Det nästan sista steget, säger Jan Nyström, jurist på Hyresgästföreningen och företrädare för de boende i fastigheterna.

Det är tredje gången ärenden tas upp i Hyresnämnden. Redan i juli 2015 åtog sig Arkaden Ö-vik AB att åtgärda de fel och brister som hyresgästerna yrkat på, men då inget skett har hyresnämnden nu utdömt ett vite på sammanlagt 26 000 kronor.

Arkaden Ö-vik AB som var kallad till sammanträdandet då beslutet togs men inte närvarade, har fram till den 12 juli möjlighet att överklaga beslutet.

Jan Nyström menar på att det i grund och botten inte handlar om några omfattande skador som Arkaden Ö-vik AB underlåtit sig att reparera utan ett eftersatt underhåll. Bland annat rör det sig om en hiss som behöver underhåll för att bli funktionsduglig, en köksbalkong som behöver repareras och en blandare som behöver bytas ut.

Om vitet inte betalas kvarstår två åtgärder.

– Självhjälpsrätten och parallell tvångsförvaltning av fastigheterna, säger Jan Nyström.

Allehanda.se har försökt nå Arkaden Ö-vik AB vid ett flertal tillfällen för en kommentar men utan resultat.

Den 21 juni fattade hyresnämnden beslut om att utdöma vite på 26 000 kronor.

Mer läsning