Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen söker ägaren till upphittad hund

En efterlysning lades på måndagseftermiddagen ut på polisens facebooksida. Polisen söker nu ägaren till den amstaffhane som ska ha hittats i Husum för över två veckor sedan.

Annons

Hunden hittades övergiven för två veckor sedan intill en europaväg.

Hunden hittades 22 juni i närheten av E4 i Husbyn.

– Det var en privatperson som hittade hunden lös och sedan tog den till polisen, säger Kjerstin Svedberg, lokalpolisområdeschef i Örnsköldsvik.

Enligt henne ska hunden vara en hane av rasen amstaff eller möjligtvis någon form av blandras. Polisen vet i nuläget ingen ålder på hunden och den ska inte heller vara chipmärkt.

– Den är i god form och har bra hull, hunden är inte vanvårdad – snarare tvärtom. Vi har lämnat in hunden för veterinärbesiktning i dag, så att vi får veta mer, säger Kjerstin Svedberg på måndagen.

Hunden ska ha legat ute på Djurskyddets hemsida sedan den hittats, utan att någon ägare har hört av sig. Därför har polisen nu valt att prova att hitta ägaren via sociala medier.

Amstaffen ska under omständigheterna må bra och befinner sig just nu på hundpensionat, men det är en tillfällig lösning.

– Om vi inte får tag i ägaren snart kommer hunden att läggas ut till försäljning, säger Kjerstin Svedberg, lokalpolisområdeschef i Örnsköldsvik.

Polisen efterfrågar tips om vem som kan vara ägaren, vet du mer? Kontakta polisen på telefonnummer: 114 14 eller 010-5680826.

Mer läsning

Annons