Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pastorat har sagt upp alla kyrkogårdsvaktmästare: "Det handlar om kompetenshöjning och övertalighet"

Nätra-Sidensjö pastorat har sagt upp alla sina kyrkogårdsvaktmästare. Enligt arbetsgivaren behövs en kompetenshöjning, som inte är möjlig att få i dagsläget. "Vissa måste gå en gymnasieutbildning", säger Christina Andersson, kyrkorådets ordförande.

Annons

Samtliga kyrkogårdsvaktmästare vid Nätra-Sidensjö pastorat sades upp från sina anställningar för en tid sedan.  Två har dock återanställts, men tre riskerar att förlora sina jobb.

Det har blivit infekterat inom Nätra-Sidensjö pastorat – igen. Anledningen den här gången är att alla kyrkogårdsvaktmästare först sades upp från sina anställningar, många dessutom med väldigt långa anställningar bakom sig.

Läs också: Han hoppar av efter kyrkobråk

Av 5,75 tjänster har nu två av de heltidsanställda återanställts, men för åtminstone tre personer är framtiden oviss.

Enligt Christina Andersson, ordförande i kyrkorådet, handlar det om både kompetenshöjning och övertalighet.

– Vi måste göra en omorganisation och då tittar vi på kvalifikationerna. Samtliga sades upp, säger hon och påpekar att MBL-förhandlingarna är avklarade.

Christina Andersson säger också att pastoratet anlitade en opartisk konsult från Umeå, som kom fram till en övertalighet på 1,25 tjänster.

– Det här är den bistra verkligheten, säger Christina Andersson.

– Vi är tvungna att se över ekonomin. Vi är ett litet pastorat och kan inte ha övertalighet. Ungefär 80 procent av vår budget går till personalkostnader.

Den kompetens som nu efterfrågas enligt Christina Andersson vid kyrkogårdarna i Nätra och Sidensjö innefattar bland annat gymnasieutbildning, att man ska kunna meka och snickra – och vara bra på grönytor, blommor och träd.

Christina Andersson säger också att den kompetenshöjning som eftersträvas inte är möjlig vid arbetsplatsen.

– Världen förändras, men vi nekar ingen att söka tjänsterna. Det är upp till dem.

På frågan om någon av uppsägningarna går att lösa med pensionsavgångar svarar Christina Andersson "nej".

– Den ekonomin har vi inte.

Läs också: Bråk i Gudmundrå församling på nytt

Kenneth Sahlin är ombudsman för Kommunal Mellannorrland och han berättar kort att han har fått en inbjudan till ett möte med arbetsgivaren om ett par veckor.

På frågan om han varit med om några liknande fall av uppsägningar svarar han "nej".

– På rak arm kan jag inte komma på något liknande. I alla fall är det inte vanligt, säger han.

Han säger också att i hans värld är arbetsgivaren skyldig att kompetenshöja inom arbetsgruppen innan man säger upp folk och anställer ny personal.

Enligt vad Allehanda erfar efter samtal med människor med god insyn i verksamheten, ses heller inte tillvägagångssättet av uppsägningarna av godo.

– Ska det verkligen gå till så här inom Svenska kyrkan och hur har det kunnat fungera vid de här kyrkogårdarna tidigare – utan bland annat gymnasiekompetens? säger en person med adress kyrkorådet.

Christina Andersson säger till sist att hon är medveten om att några av pastoratets anställda kan må dåligt efter uppsägningarna.

– Jag förstår mycket väl oron. Det här är inte roligt för någon inblandad. Men med färre anställda måste man kräva annan kompetens, säger hon och tillägger att Kommunal har begärt förhandling den 25 augusti.

– Sista ordet är inte sagt, säger hon.

■ ■ För mer nyheter från Ångermanland varje dag – följ Allehanda.se på Facebook.

Mer läsning

Annons