Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oro för fritidsgårdens framtid

/

Fritidsgården i Själevad är stängd på obestämd tid på grund av brister i arbetsmiljön. Nu växer oron att stängningen ska bli permanent.

Annons

Sedan skolstarten har ungdomarna i Själevad fått klara sig utan sin fritidsgård. Anledningen är att de nuvarande lokalerna inte håller måttet ur arbetsmiljösynpunkt, exempelvis är lokalens utrymningsmöjlighet vid brand britsfällig.

– Jag vill inte ta det ansvaret om något skulle hända, förklarar David Berglund enhetschef för fritid inom samhällsbyggnadsförvaltningen.

Ännu är inget beslut fattat om stängningen blir permanent. I ett brev till nämnden som Framtidsgruppen i Själevad författat, utrycker man sin oro över situationen. Framtidsgruppen består av representanter från olika delar av lokalsamhället, såsom skola, polis, Svenska kyrkan och fritidsgården.

– Det behövs ju en fritidsgård i området, förklarar Mikael Breilin som är rektor på Själevadskolan och delaktigt i Framtidgruppen.

– Har man en gång lämnat området kommer det nog bli mycket svårare att öppna igen.

Just nu pågår en kartläggning av fritidsgårdsverksamheten i kommunens centrala delar. Syftet med den är att se hur verksamheten ska bedrivas i framtiden och var den ska utvecklas. I Själevad handlar det om att hitta en ny lokal, men även att omvandla verksamheten då antalet besökare under våren varit väldigt få.

– Men även om det är lugnt nu så är det inte säkert att det fortsätter vara det, säger Berglund och fortsätter:

– Vi är måna om att hålla en dialog med Framtidsgruppen för att se vilka alternativa lösningar som skulle kunna finnas. Kanske kan det bli aktuellt med en föreningsdriven fritidsgård om kommunen lämnar området.

Berglund tror att ett första beslut om verksamhetens utveckling kommer i oktober månad.

Mer läsning

Annons