Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örnsköldsviks Medicinhistoriska Förening

/
  • Sittande från vänster: Rhode Pitkänen, Lena Ekeborg och Kerstin Höglund. Stående från vänster: Karin Grundberg, Ing-Marie Nilsson, Birgit Brännström och Ragnhild Persson.

Örnsköldsviks Medicinhistoriska Förenings litteraturcirkel har avslutats efter 16 år!

Annons

Överläkare Rune Andersson initierade för 16 år sedan en litteraturcirkel i Örnsköldsviks Medicinhistoriska Förenings regi. Cirkeln har studerat sjukdom och sjukvård i skönlitteraturen i ett historiskt perspektiv, och ämnen alltifrån ”A dricka brunn”, ”AIDS/HIV”, till ”Ålderdomshem”, ”Änglamakerskor” och ”Örnsköldsviks sjukhus”, hela 60-talet olika ämnen har avverkats. 2015 firades 10-årsjubileum och nu den 7 juni 2016 hade cirkeln sin sista sammankomst

Vid avslutningen överraskade Karin Grundberg med en god tårta. Bibliotekarie Lena Ekeborg har under åren gjort ett utomordentligt arbete med att skaffa böcker och tidskrifter. Det fick hon en medalj för vid 10-årsjubiléet, visserligen i choklad, men som en liten gest från cirkeldeltagarna.

Vi har hunnit klara de flesta ämnen i vårt alfabet och kanske är det så att vi borde börja om från början om med det! Inte lätt alla gånger för Lena att hålla alla på banan. Det är ju en skara som gärna pratar på utifrån intresset och vanan.

Får vi fortsätta att läsa och lära? I det vi sätter en ära. Tiden går så fort och medicinens område är ju så stort.

Ing-Marie Nilsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons