Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örnfrakt expanderar – köper Gidmarks grusförädling och Gidmarks betong

Det Örnsköldsviksbaserade företaget Örnfrakt har idag en omsättning på ca 750 miljoner och ägs av 90 åkerier runt om i landet. I och med uppköpet av Gidmarks grusförädling och Gidmarks betong hoppas nu Örnfrakt att man kan vidareutvecka företaget.

Annons

Läs också: Örnfrakt fyller sandlådorna på förskolorna

Örnfrakt är idag ett av landets största åkerier och har idag cirka 400 lastbilar tillsammans med sina 90 delägare i sin verksamhet. Med det här affären hoppas den avgående vd:n Johan Widebro att företaget ska lyfta ännu mer.

– Vi har upplevt en stärkt konkurrenssituation och vi hoppas med uppköpet stärka vår position med att erbjuda material och inte bara transportmedel, säger Johan Widebro.

Johan Widebro slutar snart på Örnfrakt och blir vd i Modo

De två företagen Gidmarks grusförädling och Gidmarks betong ägs idag av två bröder som har haft sin verksamhet i över 60 år och finns i Piteå, Umeå och Örnsköldsvik.

– Vi har arbetat med de här två företagen under drygt 40 år och det känns fint att kunna förvärva de här företagen, säger Johan Widebro.

Kommer det innebära att ni behöver mer personal?

– Det går inte att svara på just nu. Den personal som finns i företagen blir kvar, lika så med ledningen och varumärken. Vi hoppas naturligvis att vi ska kunna utveckla det här ytterligare, säger Johan Widebro

■ ■ För mer nyheter om Örnsköldsvik, klicka här – och följ Allehanda.se på Facebook.

Mer läsning