Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Önskar ny busslinje

Näringsidkarna längds Terminalvägen vill att kommunen sätter in en busslinje till området. Anledningen är att man tycker att fler borde få tillgång till området, samtidigt som den nuvarande trafiksituationen stundtals är ohållbar.

Annons

I ett brev till Samhällsbyggnadsförvaltningen uttrycker näringsidkarna längds Terminalvägen i Arnäsvall en vädjan till kommunen att ordna en busslinje till området. I brevet skriver man att områdets utveckling från industriområde till handelsområde troligtvis kommer att fortsätta, men att den rådande trafiksituationen inte är hållbar.

Innan rondellen i korsningen Terminalvägen/ Arnäsvägen stod klar hösten 2012 var infarten till området stundtals en kaotisk plats. Inte minst under öppnandet av Jula i maj 2012 då köerna sträckte sig långa och ibland stod helt stilla.

Rondellbygget har förbättrat situationen men enligt de verksamma är trafiksituationen även i dag under vissa perioder oacceptabel, med risk för olyckor och dålig framkomlighet. En ny busslinje skulle därför råda bot på detta menar man och påpekar också att alla människor inte äger en bil och kan därför ha svårt att ta sig till området i dagsläget.

I brevet nämner man även kommunens satsning Hållbart resande och menar att kommunen i och med detta projekt torde vara intresserade av att stimulera människor till ett ökat nyttjande av kollektivtrafiken.

En ny busslinje till området skulle även ge aktörerna samma förutsättningar för tillväxt och utveckling som många av deras konkurrenter har hävdar man.

Mer läsning

Annons