Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olle, 5, från Själevad bär på framtidens lösning för att minska fattigdomen: "Lagom fattig är att man inte alls är fattig"

För några månader sedan bestämde sig Olle Landfors att han skulle dra sitt strå till stacken för att lösa fattigdomsproblemen i världen. Efter noga uträkningar bestämde han sig för att starta en mobil affär som säljer chokladbollar där vinsten ska gå till ett barnhem för barn med särskilda behov i Egypten.

Annons

Det kryllar av tankar och ideér i Olle Landfors hjärna. När hans projekt med chokladbollarna är klart har han redan nästa idé klar för sig.

– Efter den här säsongen som tar slut efter jul ska jag sälja muffins och ge bort pengarna till samma barn, säger Olle Landfors, samtidigt som han trycker i sig en chokladboll.

Olles hemmagjorda chokladbollar

Att engagera sig för de som är fattiga är viktigt för Olle. På några månader har han fått i hop 4428 kr endast genom att sälja chokladbollarna. En chokladboll kostar 15 kr och om man har tur får man en vindruva som bonus.

– Det är nödvändigt med dekoration och sånt. Det ska se vackert ut, säger Olle.

Varför har du engagerat dig i de som är fattiga?

– För att de har ju inga pengar och då måste de få pengar av de andra. Alla vill ju att de som är fattiga ska bli lagom fattiga.

Men varför ska man vara lagom fattig? Vore det inte bra om ingen alls var fattig?

– Lagom fattig är att man inte alls är fattig!

Är du lagom fattig?

– Ja, jag är nästan rik. Det är att verkligen inte vara fattig. Jag har till och med mer pengar än min pappa.

Se inslaget ovan och hör mer om Olles tankar och idéer.

Mer läsning