Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart med arrendator till stationshuset på Varvskajen

/

I höst skulle det vara spikat och klart med en ny hyresgäst till stationshuset på Varvskajen.

Men processen har dragit ut på tiden rejält och inte förrän 2015 kommer det gamla huset att få liv.

Annons

Det händer mycket på Varvskajen. Som allehanda.se berättat ska saltmagasinen snart rivas för att ge plats åt en servicebyggnad med vandrarhem på övervåningen.

Och den gamla stationsbyggnaden ska hyras ut. Något som skulle vara spikat och klart för flera månader sedan, enligt kommunen.

Tidigare artikel: Nu rivs saltmagasinen - ersätts av vandrarhem

Tidigare artikel: Ännu inget klart kring Varvskajen

Tidigare artikel: Följ med in i gamla stationen - där tiden stått stilla

I slutet av april träffade tillväxtkontoret olika intressenter med planer för Varvskajen. Ett antal förslag kom in, men av olika anledningar har inget av dem ännu blivit verklighet.

– Vi trodde vi skulle vara klara med det här innan semestrarna var slut, så nu vågar man ju knappt spekulera i när det kan bli färdigt, säger projektledaren Cecilia Lideskog.

Hon förklarar att den främsta orsaken till förseningen är att kommunen ville vänta tills säsongen var över och dra nytta och erfarenhet av aktiviteten i gästhamnen.

– Vi drev ju den i egen regi och ville avvakta med ny arrendator för att kunna använda oss av statistiken från gästhamnen när det gäller till exempel beläggning.

Och kommunen står fast vid att man främst letar en arrendator som vill starta restaurang- eller vandrarhemsverksamhet.

– Men jag kan säga att vi förhandlar med olika arrendatorer just nu.

Och hur intressanta är egentligen de?

– De är intressanta, annars skulle vi inte föra samtal med dem.

Kommunens tidigare uttalade önskemål är att verksamhet ska kunna starta i det gamla stationshuset under detta år, kommer inte att förverkligas.

– Det brinner inte i knutarna. Under hela 2014 kommer ju området att vara ett byggområde. Der blir ju först 2015 som det kan bli verksamhet i stationshuset. Nu hoppas jag att vi har en arrendator klar före jul, säger Cecilia Lideskog.

Mer läsning

Annons