Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ö-vikspolitikern bland Sveriges sexigaste: "Finaste norrländska dialekten vi hört"

Vi är jättemånga som önskat att vi vore sexigare än Oskar Linnros. Emil Källström (C) kan säga att han han till och med är hetare än så.

Annons

Emil Källström.

Det finns visserligen några olika som tycker att de har den bästa listan över Sveriges sexigaste män. Men det är likväl inte vem som helst som får vara med.

Nu är det tjejmagasinet Solo som listat Sveriges 69 sexigaste män.

Och Emil Källström, centerpartiets ekonomisk-politiska talesperson, är förstås med på listan – som vanligt när svenskar ska listas (se fakta nedan). Han tar sig in på plats 52, mitt emellan Jason "Timbuktu" Diakité och Oskar Linnros.

Vi fick tag på Källström, som till vardags just nu förhandlar bostadsfrågor och det finanspolitiska ramverket med kollegorna i Finansutskottet.

– Jag och Oskar Linnros har faktiskt befunnit oss på Statoil i Ö-vik samtidigt en gång. Han märkte nog inte av mig över huvud taget. Men jag slogs av hans utstrålning och coolhet. Så att jag spöar honom på en sådan här lista hade jag aldrig trott.

Motiveringen lyder så här: "Sveriges sexigaste politiker är utan tvekan unge herr Källström. Ostyriga lockar, tighta kostymbyxor, musikintresse och viktigast av allt – den finaste norrländska dialekten vi har hört".

Dialekten är alltså hans ess i rockärmen.

– Å alla norrlänningars vägnar tycker jag att vi kollektivt kan sträcka på oss för att vår dialekt är så pass uppskattad.

Gör det att det finns hopp för fler av oss?

– Absolut.

Kan du identifiera dig med att vara Sveriges 52:a sexigaste?

– Det kan jag inte säga. Det är svårt att ta till sig. Det är en lista över kändisar och jag känner mig över huvud taget inte som en sådan. Det är väldigt ovant.

Tjejmagasinet Solo rankar Emil Källström som Sveriges 52:a sexigaste man.

Lista över andra listor som Emil Källström listats på:

► Sveriges mäktigaste unga

Sveriges hetaste lantisar

Sveriges sexigaste politiker

Sveriges största talanger (inom kategorin opinionsbildning)

Sveriges snyggaste politiker

Mer läsning

Annons