Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ö-viksföreningens utflykter fyller bussarna "Vår policy är att det ska vara gratis för barn"

Bad, djurparksbesök och klättring. Det är bara några av de utflykter som boende på Sörliden och Valhalla har gjort i sommar. Här är alla välkomna.
– Jag tror att våra aktiviteter bidrar till en ökad trivsel, säger Monica Sundin.

Annons

Sörliden/Valla Samverkansförenings sommarutflykter lockar många. På tisdagen gick bussen till Junsele djurpark, bland deltagarna fanns Huda Ahmed, Sarita Anwari, Fatma Bahiesh och Gulam Reza Anwari.

I våras fick Sörliden/Valla Samverkansförening 40 000 kronor av Hyresgästföreningen centralt. Pengar som, tillsammans med ett tillskott från den lokala hyresgästföreningen, används för att skapa aktiviteter för barn i området.

Under sommaren har föreningen bland annat arrangerat utflykter till Gene Fornby, Skuleberget och olika badplatser i kommunen.

Tisdagens resa gick till Junsele djurpark.

– På den här resan är vi ungefär 80 personer fördelade på två bussar. De vuxna brukar betala 40 kronor för utflykterna, men vår policy är att det ska vara gratis för barn, säger Monica Sundin som håller i trådarna tillsammans med Ruhiyya Mammadova.

– Det här är fjärde året som vi gör sommarutflykter. Vi vänder oss till alla som bor i Övikshems lägenheter på Sörliden och Valhalla. Jag tror att vi skapar gemenskap och en positiv känsla i området, säger Monica Sundin.

Ruhiyya Mammadova och Monica Sundin planerar och leder samverkansföreningens aktiviteter.

Bland deltagarna finns både nyinflyttade och personer som bott i området länge.

– Vi har bott här i 17 år, i sommar har vi följt med på nästan varje utflykt. Vi har lärt känna många genom föreningen, det är kul även för de som är nyanlända, säger Sarita Anwari som även är delaktig i samverkansföreningens arbete.

Förutom utflykterna, arrangerar föreningen även grillkvällar med orientering varje fredag på Skyttis.

Mer läsning

Annons