Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ö-viksbutik för bak och tårtor

/
  • 36-åriga Malin Rylander från Nötbolandet förverkligar sin dröm och öppnar Tant Fondants lagerbutik, en affär i centrala Örnsköldsvik för bakning och tårtor.
  • Så här vackra tårtor kan den fingerfärdige skapa.

Från inköpare inom elektronik/mekanikbranschen och logistikutvecklare inom försvarsindustrin till – egen butik för bakning och tårtor.
– Ja, det är tvära kast. Men det här är min dröm, säger Malin Rylander med ett skratt inför öppnandet på lördag.

Annons

Malin Rylander, 36-årig trebarnsmamma på Nötbolandet, har alltid gillat bakning.

– Ja, ända sedan jag var yngre har jag varit jätteintresserad av det. Speciellt att göra småkakor och finare bakverk som tårtor.

Under åren runt de 20 bodde hon sex år i USA.

– Där väcktes intresset, tårtintresset är mycket större där än här hemma. De flesta köper sina tårtor, ofta väldigt fint dekorerade efter personliga önskemål.

Malin Rylander har pluggat kvalitetsteknik och företagsekonomi vid universitetet i Umeå och även jobbat i nio år som inköpare vid företaget Sanmina i Gålnäs.

Sedan i maj har hon arbetat på BAE i Gullänget.

Tills häromdagen.

Parallellt med heltidsjobbet har hon på sin Facebooksida tagit emot beställningar på tårtor.

– Jag registrerade mitt företag i tårtbakning i höstas och har sedan dess fått flera förfrågningar om dagen. Jag har varit tvungen att tacka nej till många, men jag har nog bakat två-tre beställningstårtor i veckan.

I den nya butiken i centrala stan, Tant Fondants lagerbutik, ska man kunna köpa tillbehör, dekorationer och specialredskap för att baka sina egna tårtor, muffins och annat.

– Jag tror det finns en stor efterfrågan på en sådan här butik. Vad jag vet finns det bara jag norr om Järfälla.

Varför gör du den här satsningen?

– Man kommer till en punkt i livet när man frågar sig vad man vill göra. Det här är min dröm och jag vill satsa på det här nu för att se vart det för mig.

Mer läsning

Annons