Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ö-viksbor säger ifrån mot rasism och nazism

Motståndet mot rasism är starkt bland Örnsköldsviksborna. I eftermiddag manifesteras det på Stora torget med tal av bland andra kommunalrådet Elvy Söderström (S).

Annons

Efter den våldsamma attacken mot en fredlig antirasistisk manifestation i Kärrtorp i Stockholm för en dryg vecka sedan reser sig nu stora delar av övriga Sverige i protest.

Manifestationerna mot rasism och nazism avlöser varandra. Till dags dato har 23 städer genomfört, eller planerar att genomföra, egna manifestationer.

Så även Örnsköldsvik.

– Jag satt i torsdags natt och var frustrerad över att jag inte kunde åka till Umeå och delta. Så då såg jag till att ordna en manifestation i Örnsköldsvik också, säger initiativtagaren Magdalena Eriksson i Gottne.

I fredags ringde hon polisen och ordnade tillstånd och snart hade hon fått kontakt med Elvy Söderström.

– Hon lovade att kommunen skulle sponsra med facklor och hon var också klar över att hon ville hålla tal i samband med manifestationen.

Även Modo Hockey har i ett uttalande ställt sig bakom manifestationen.

Vid lunchtid på fredagen hade mer än 470 människor anmält sitt deltagande till evenemangets Facebooksida, Manifestation mot rasism.

Efter samling utanför Oskargallerian i centrala stan på fredagseftermiddagen kommer deltagarna tåga ner till torget där flera personer ska hålla tal.

– Det är helt fantastiskt att så många ställer upp och visar vad de tycker, säger Magdalena Eriksson.

Manifestationens Facebook-grupp: Klicka här.

Mer läsning

Annons