Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ö-viksbo snabbast i Norden - chans på racingkontrakt

/

19-årige Filip Larsson tävlar just nu på Silverstone i England och gör upp om titeln, världens snabbaste racingförare i tv-spelet Gran Turismo på Playstation.

Annons

Det handlar om tv-spel, Playstation för att vara korrekt. Filip Larsson från Örnsköldsvik är den snabbaste i Norden när det gäller att köra racingbil i tv-spelet Gran Turismo. Larsson kvalificerade sig först till GT Academy National Finals som hölls den 22-23 augusti på Sturup racingbana utanför Malmö. Där tävlade finalister från Sverige, Norge, Danmark och Finland för att komma till den stora Europafinalen på Silverstone som pågår den här veckan. Där är Filip Larsson nu, då han vann tävlingen i Malmö och tog sig tillsammans med två finländare, två danskar och en norrman till Silverstone, där han nu varit i en vecka.

Under veckan har Larsson också varit den snabbaste av deltagarna i Norden.

Vid Race Camp på Silverstone har de tävlande utsatts för tuffa körmoment, mentala och fysiska utmaningar och allt övervakas noggrant av erfarna racingförare, mentorer och domare. GT Academy-programmet är inne på sitt femte år och har utvecklat sin urvalsprocess för att säkerställa att spelarna med mest racingpotential kommer få en chans att bli GT Academy Champion.

Vinnaren av 2013 års europeiska tävling belönas nämligen med en hel racingsäsong i en Nissan GT-R Nismo GT3-racingbil med över femhundra hästkrafter. Ett racingkontrakt står på spel.

– Jag ville se hur snabb jag var på Gran Turismo mot andra spelare från Sverige och hela världen. Priserna och allt man kunde få göra på national event och Race Camp var också lockande såklart!

Filip är 19 år gammal och har just påbörjat civilingenjörsprogrammet i maskinteknik vid Luleå Universitet. Planen är att bli kvar i Luleå i fem år, men lyckas han vinna Race Camp kan det bli tal om något annat.

Det här är första gången Filip har kunnat delta i GT Academy eftersom han tidigare inte haft något körkort.

Mer läsning

Annons