Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ö-viksbo fick rätt mot kommunen

Förvaltningsrätten ger en Örnsköldsviksbo rätt till 5 000 kronor mer i bostadsanpassningsbidrag än vad humanistiska nämnden beviljat.

Annons

Örnsköldsviksbon hade anlitat konsult som hjälpte till med bland annat uppmätning, dokumentation och framtagande av förslag för bostadsanpassning. För detta beviljade humanistiska nämnden honom 11 946 kronor i bostadsanpassningsbidrag, baserat på vad kommunen själv betalar en konsult som nämnden har avtal med.

Mannen överklagade dock till förvaltningsrätten och yrkade att bidraget borde ligga på 16 625 kronor. Han anförde att han inte hade samma möjligheter som kommunen att köpa tjänster till lågt pris utan borde kunna anlita en egen konsult med skälig timkostnad i förhållande till marknaden i övrigt.

Förvaltningsrätten håller med mannen och skriver att det inte kan anses vara rättvisande att nämndens eget konsultavtal ska vara vägledande på öppna marknaden. Konsultkostnaderna i sig ska bedömas och rätten finner inte att Örnsköldsviksbons konsultkostnader är oskäligt höga.

Mer läsning

Annons