Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ö-viks nya estrad invigd

/
  • Zenitha Nordfjell och Katarina Nylén stod för bandklippningen när nya estraden invigdes, påhejad av övriga invigningstalare.

Örnsköldsvik har fått sin nya estrad – invigd med mycket musik, mycket prat och minst lika mycket sol.

Annons

Den har funnits där ett tag nu – scenen i hörnet vid Stora torget. I lördags blev den officiellt invigd som nya estraden, en scen utsmyckad med Bror Marklunds gycklare och redan ifrågasatt eftersom den inte har tak.

– Det här är soligaste hörnet på torget, sa stadsträdgårdsmästaren Elisabeth Strand Hübinette, en av flera invigningstalare.

– Och det är jag som är skyldig till scenen, berättade hon och förklarade att det blev inget tak över scenen för att det handlar om trygghetskänsla och öppenhet.

Ö-vik Big Band svarade för svänget från den soliga scenen, men bäst blev det när de fick kompa Karin Öberg och några av hennes elever från gospellinjen i Mellansel.

Däremellan var det som sagt mycket tal och historia runt tillkomsten av estraden.

Bland annat talade Zenitha Nordfjell från kultur- och fritidsnämnden, Katarina Nylén, stand in för en sjuk Roger Burland i samhällsbyggnadsnämnden, Ann-Charlotte Edholm från gatuenheten och konstintendenten Ulla Tellström.

Avslutningsvis klipptes band till Bror Marklunds gycklare, ett verk som enligt konstintendenten ska väcka tankar.

Mer läsning

Annons