Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt stipendium ska locka fler till byggsektorn

Örnsköldsviks gymnasium är en av fem skolor i landet som har valts ut för ett nytt stipendium av bygghandelskedjan Bygma. Enligt företagets vd är målet bland annat att uppmuntra fler unga att satsa på byggsektorn.

Annons

I ett pressmeddelande skriver Bygma att för få unga väljer att satsa på jobb inom byggsektorn. Därför har företaget valt att satsa på Bygmastipendiet, som elever själva kan söka och samtidigt berätta om sina yrkesmässiga framtidsplaner.

– Målet med Bygmastipendiet är att lyfta fram unga förebilder i skolans värld och samtidigt uppmuntra och inspirera fler att vilja satsa på en utbildning inom bygg, säger Urban Johansson, företagets vd.

Stipendiet innebär att företaget anslår 10 000 kronor per skola, en summa som en jury fritt får fördela mellan en eller två elever. I kriterierna står det bland annat att sökanden ska ha utmärkt sig genom att ha uppvisat ett utmärkt studieresultat, eller ha gjort en anmärkningsvärd uppryckning under sin skolgång.

Förutom Örnsköldsviks gymnasium har även skolor i Luleå, Skellefteå, Stockholm och Sundsvall fått liknande stipendium. Stipendieutdelning kommer att ske i samband med någon ceremoni vid skolslutet.

Mer läsning

Annons